• 36

DARKO MARTINOVIĆ: Sve što niste znali o pobedniku "Zvezda Granda 2012" (VIDEO)

Skromni i pošteni momak s Cetinja pre četiri godine ostao je bez oca. Iako je gotovo slep, vozi bicikl i nepogrešivo gađa trojke

  • 36

Pobednik ovogodišnjeg serijala "Zvezde Ganda" Darko Martinović najbolji je dokaz da se ipak na ovim prostorima može pobediti poštenjem, vrednim radom, talentom i dobrotom. Iako je hendikepiran (Darko ima jedva pet odsto zdravog vida), a pre samo četiri godine ostao je i bez oca, ovaj skromni delija s Cetinja uzdignuta čela, hrabro i ponosno je nastupio u finalu, superiorno je trijumfovao i osvojio stan u Beogradu i snimanje albuma za "Grand produkciju".

Darko Martinović rođen je 03.09.1985. godine na Cetinju. Od samog početka važio je za jednog od omiljenih takmičara i kod publike, ali i kod  kolega pevača. Od prvog pojavljivanja na takmičenju "Zvezde Granda", kada je nastupio sa pesmom "Ne kuni me i ne ruži me, majko", pokupio je nepodeljene simpatije. Martinović je tada baražom vraćen u dalji tok takmičenja, a sada je stigao prvo do samog finala, a onda i na sam tron.

Slabovid je, kako kaže, od rođenja, ali ne priznaje da je slep:

- Mnogi misle da sam potpuno slep, ali vidim otprilike pet odsto. Vidim toliko da znam kada je dan, a kada noć. Kao klinac, kada sam počeo da se osamostaljujem, dolazilo je do nerazumevanja od strane mojih vršnjaka. Oni nisu mogli da shvate taj nedostatak i to što ja ne mogu da igram fudbal. Deca su umela da budu surova. Kasnije su me prihvatili i sada nemam nikakvih problema – kaže Darko.

Mladi Cetinjanin kaže da su mu prijatelji i porodica najveća podrška u životu.

- Živim sa majkom i sa dvojicom braće, oni su mi pomogli da uspem i kao pevač i kao čovek, a otac mi je umro pre četiri godine, kada su mu otkazali bubrezi. To su bili teški trenuci za mene, ali život je morao da ide dalje. Veliku podršku mi pruža i moj prijatelj Ivan, koji je već sedam godina uz mene. On je najviše i insistirao na tome da se prijavim za takmičenje "Zvezde Granda" – izjavio je Martinović.

Muzikom se bavi od ranog detinjstva, a sa 17 godina pobedio je na takmičenju "Prvi glas Cetinja" 2003. godine. Na jesen iste godine učestvovao je na "Intro karaokama", do tada najvećem pevačkom takmičenju u Crnoj Gori. Na pomenutom takmičenju stigao je do finala.

Nakon toga, osvaja prvo mesto na Međunarodnom muzičkom festivalu slepih Jugoistočne Evrope u Tuzli. Od tada su počeli i njegovi javni nastupi. Talenat za pevanje, za koji kaže da je "dar Božji", bio mu je samo odskočnica u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi svoju karijeru. Nakon skoro decenije rada, uspeo je da pridobije poverenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje. Tokom takmičenja u "Zvezdama Granda" Darko je ostvario jak uticaj i dobio veliki broj fanova.

Posle prošlogodišnjeg učešća u takmičenju "Zvezde Granda", dobio je poziv da učestvuje na Cetinjskom festivalu narodne muzike "Cetinje Fest". Na pomenutom festivalu osvojio je treće mesto i dobio nagradu za najboljeg debitanta festivala.

Najbolji prijatelj ovog pevača Ivan tvrdi da Darko odlično vozi bicikl, a takođe i da je kandidate u "Zvezdama Granda" iznenadio gađajući košarkaške trojke.

- Kada su se ovogodišnje zvezde "Granda" prvi put okupile, svi zajedno su igrali košarku i niko od njih nije očekivao da Darko može da dobaci do koša, a on zapravo fantastično gađa trojke. Svi su zanemeli od šoka, doduše prvi put je promašio, a posle je pogodio seriju koševa. Međutim, on odlično vozi i bicikl, veoma je funkcionalan, budući da raspoznaje samo dnevnu svetlost – rekao je najbolji prijatelj pobednika takmičenja.

Oni koji ga poznaju kaži da je Darko mladić vedrog duha, karakteran i pozitivan, koji autentičnim izvođenjem i profesionalnim stavom ostavlja dobar utisak na publiku na svakom nastupu.

U ime redakcije Telegrafa čestitamo Darku veliku pobedu i želimo mu veliku karijeru!

(Telegraf. rs)

Komentari

  • andjeo

    Cestitam i ja momku, nije ovo namjestene nego momak zna da pjeva!!! Mnogo mi je zao sto je tako kako jeste; ali ga je big bar glasom podario!!! A da zaboravili ste i Bobana Rajovica i on je CG, a ne vas ccccc

  • olivija

    darko je čudovit človek in odličen pevec prepričana sem, da je pred njim uspešna kariera

  • Mirjana Vukotic

    Pogledajte!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima