Elvisova kripta ipak povučena sa aukcije

Mesto počinka slavnog muzičara povučeno sa aukcije nakon žestokih protesta ljubitelja kralja rokenrola.

  • 0

Kripta u kojoj je Elvis Presli jedno vreme bio sahranjen povučena je s velike aukcije sportske i muzičke memorabilije u Los Anđelesu posle žestokih protesta ljubitelja kralja rokenrola.

Kripta u kojoj je Presli bio sahranjen 1997, pre nego što je preseljen u Grejsland u Memfisu, trebalo je da se nađe na aukciji oko 1.000 predmeta koji pripadaju muzičkim i sportskim legendama, prenosi AFP.

Aukcijska kuća Džulijens odustala je, međutim, od prodaje kripte sve dok groblje Forest hil u Memsifu "ne pronađe rešenje koje će odgovarati i interesima fanova a istovremeno očuvati sećanje na Elvisa Preslija".

- Uspeli smo! - navodi se na sajtu ElvisMatters.com koji se protivio prodaji.

- Pokazali smo da obožavaoci mogu da budu ujedinjeni. Uz pomoć našeg sajta i fan-klubova širom sveta i više od 10.000 ljudi koji su potpisali našu peticiju kripta će ostati prazna, kako i treba da bude.

Na dvodnevnoj aukciji koja je održana proteklog vikenda, obožavaoci su kupili Elvisov lični telefon za 20.480 dolara i zlatnu ogrlicu sa inicijalima "EP" za 31.250 dolara.

Među ponuđenim predmetima bili su i ogrtač Ejmi Vajnhaus koji je nosila u spotu "Rehab", Madonin negliže, svileni kostim Lejdi Gage, cipele Majkla Džeksona, kao i predmeti koji su pripadali Frenku Sinatri, Kurtu Kobejnu, članovima grupa "Roling Stons" i "Dors".

Kada je reč o sportskim predmetima, na aukciji se našao par potpisanih patika koje je nosio Majkl Džordan tokom 1995-96. godine, sličica sa likom bejzbol igrača Mikija Mantla, predmeti koji su pripadali Muhamed Aliju i novčanica od jednog dolara koju je potpisao Bejb Rut i koja je prodata za 3,4 miliona.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA