Čuveni citat iz filma "Kazablanka" svi koriste, a Hemfri Bogart ga NIKADA nije izgovorio! (VIDEO)

Legendarna replika koja se pripisuje Hemfriju Bogartu, u filmu "Kazablanka" zvuči sasvim drugačije

  • 1

Legendarni film "Kazablanka" iz 1942. svrstava se među najbolja ostvarenja svih vremena, a bez obzira koliko puta ga gledali jednu stvar nikada nećete čuti - čuvenu rečenicu Hemfrija Bogarta: "Play it again, Sam", zato što je on u filmu uopšte nije izgovorio. 

Bila je BEBA-SUNCE u "Teletabisima", a ovako izgleda 20 godina kasnije! (FOTO)

Tokom godina citat "Play it again, Sam" je postao jedan od najomiljenijih, korišćen je u bezbrojnim filmovima, pesmama i reklamama, i odavno je ušao u istoriju. Ali, u tom obliku ga nijedan od glumaca nije izgovorio u filmu "Kazablanka".

U originalu, Rik Blejn (glumi ga Hemfri Bogart), svom prijatelju, pijanisti Semu samo kaže: "Play it"...

Ovo je čuvena scena u kojoj Hemfri Bogart ipak ne kaže: "Play it again, Sam" (premotajte na 1:58):

Postoji još jedan mogući izvor ove zablude, a to je razgovor između Sema i Ilse Lund (igra je Ingrid Bergman). Međutim, ni tada nismo ni blizu legendarnog citata jer Ilsa u jednom trenutku kaže: "Play it Sam, play "As Times Goes By"...

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOMO

    5. april 2017 | 12:41

    Zabluda ili ne,jedan od najboljih filmova svih vremena! Kada je Holivud bio sjaj i glamur,nažalost danas je jad i beda-glumice prosečne lepote i poskutavoga glasa,glumci isto,tu i tamo pojavi se neka legenda koja ima preko 60-70 godina-uglavnom u nekoj bez veze ulozi-nikada više Holivud neće biti mjesto prestža,nikada ili da da zabrane Kardašijane-ZAKONOM!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA