RTS učešće Srbije na Evroviziji 2012. plaća 50.000 evra

Tijanić kaže da predračun još nije stigao, i da bi sve što izjavi bilo samo nagađanje.

  • 0

RTS mora da plati 50.000 evra da bi Srbija, na čelu sa Željkom Joksimovićem, učestvovala na Evrosongu u Azerbejdžanu, saznaje Press! Naime, sve zemlje učesnice moraju da uplate određenu svotu novca organizatorima najvećeg evropskog muzičkog takmičenja, a Srbiju će to ove godine koštati oko 50.000 evra. Aleksandar Tijanić o tome još ne može da govori.

“Predračun nam nije stigao, tako da bi sve bilo nagađanje”, kaže Tijanić.

Međutim, portparol RTS-a Duška Vučinić Lučić očekuje da će potraživanja od Javnog servisa na ime kotizacije (pravo na učešće) biti manja od 50.000 evra.

“Kotizacija se za svaku zemlju učesnicu utvrđuje po jasno određenim kriterijumima. Na nju utiče broj stanovnika, odnosno veličina i standard zemlje, kao i broj zemalja učesnica te godine. Prošle godine platili smo oko 50.000 evra, očekujemo da ovogodišnji iznos bude manji”, bila je izričita Duška.

Sa druge strane, iz crnogorskog Javnog servisa kažu da bi Srbija trebalo da plati mnogo više.

“Crna Gora na račun organizatora ove godine mora da uplati 23.037 evra, a trebalo bi da su sve zemlje već dobile predračune jer se uplata mora obaviti do 25. januara, kada je zakazano žrebanje. Prema mom mišljenju, Srbija bi na osnovu poznatih kriterijuma morala da plati pet-šest puta više”, istakao je za Press Rade Vojvodić, direktor Radio-televizije Crna Gora.

(Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA