• 65

Imala sam 18 godina kada me je silovao poznanik... Verica Rakočević otkrila svoju strašnu traumu

Verica Rakočević je pre petnaest godina u emisiji na RTS-u podelila sa javnošću svoje bolno iskustvo kako bi ohrabrila silovanu devojčicu (16)

  • 65

Najuspešnija srpska modna kreatorka Verica Rakočević (68) pre deceniju i po šokirala je javnost potresnim priznanjem i pričom o silovanju koje je doživela još kao osamnaestogodišnjakinja.

Elenu svi znate, a ovako izgleda druga ćerka Verice Rakočević! (FOTO)

Verica je ovaj nemio događaj, koji se dogodio pre 51 godinu, obelodanila u jednoj emisiji na Radio-televiziji Srbije, u kojoj se pojavila kako bi podržala silovanu devojčicu od 16 godina, kao i sve devojke i žene koje su doživele istu sudbinu.

- Ružno iskustvo doživela sam sa 18 godina. Silovao me je poznanik. Bilo je trenutaka kada sam sebi prebacivala to što sam uopšte došla u situaciju da mi se dogodi tako nešto, ali nikad to nisam doživela niti to osećam kao svoju sramotu. To je sramota silovatelja. Silovanje bih okarakterisala kao želju za poniženjem. Može neko da se oblači kakog od hoće i da vas erotski izaziva koliko god hoće, ali vam to ne daje za pravo da ga silujete - izjavila je tada Verica.

Foto: Instagram/vericarakocevic

Foto: Instagram/vericarakocevic

Kreatorka je u tadašnjoj emisiji istakla da silovatelja nikada nije tužila, jer nije želela osvetu.

- Mislim da je to greška. Danas ne osuđujem ni sebe ni tu osobu. Taj užasni događaj me je na neki način ojačao. Iz svega sam pokušala da maksimalno izvučem pouke, onoliko koliko je moguće. Kroz život sam uvek koračala podignute glave, čak i posle toga - rekla je Verica.

Sa strahom od muškaraca borila se narednih deset godina, a prevazišla ga je onog trenutka kada je postala uspešna u svom poslu.

- Inače, roditelji su jedini kojima to nikad nisam rekla. Imala sam utisak da sam to umela bolje da prevaziđem od onog kako bi oni prevazišli - ispričala je kreatorka.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Kad sam pre mnogo godina iznela svoj slučaj, neki moji prijatelji, čak i intelektualci od kojih to nisam očekivala, rekli su mi "šta ti je to trebalo". Pa, trebalo mi je da pomognem nekoj devojci od 18 godina kojoj se to desi, da može da nastavi život dalje i da, eto, jednog dana bude srećna, zadovoljna i, da budem neskromna, uspešna kao ja - iskreno je tada u RTS-ovoj emisiji zaključila Verica, u želji da pomogne svim ženama koje su se našle u istoj situaciji kao ona.

Foto: Instagram/vericarakocevic

Foto: Instagram/vericarakocevic

Verica Rakočević danas je priznata modna kreatorka na domaćem i svetskom nivou, ostvarena je majka i baka, i u srećnom je braku sa Veljkom Kuzmančevićem, sa kojim se venčala u septembru 2013. godine.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ralac

    Vide se posledice

  • Joca

    Zato nama zenama i jeste ovako.Dok se sovinisti drze zajedno,VI zene pljujete jedna po drugoj samo zbog sujete i licnog nezadovoljstva.

  • Jontra

    Cekam jos Rusku Jakic da odvali ovako nesto pa da umrem!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima