Piter O'Tul napušta glumu

- Pozdravljam se sa svojom profesijom bez suza u očima. Želja me napustila - izjavio je slavni irski glumac

  • 0

Legendarni irski glumac Piter O'Tul najavio je danas da se više neće baviti glumom, kao i da je njegova odluka konačna.

- Vreme je da se poklonim i povučem iz filma i pozorišta. Želja me je napustila. Više se neću vraćati - izjavio je je 79-godišnji glumac, koji je čak osam puta nominovan za "Oskara" (poslednji put 2006. za film "Venus"), ali ga nikada nije osvojio. Američka filmska akademija se iskupila tako što mu je 2003. dodelila "Oskara" za životno delo.

O'Tul, koji inače živi u Londonu, rekao je da mu je karijera donela podršku publike, duševno ispunjenje i materijalnu sigurnost.

"Spojila me je sa finim ljudima, dobrim prijateljima sa kojim sam podelio nezaobilaznu sudbinu svih glumaca, ispunjenu neuspesima i hitovima", istakao je on.

Svoje prve uspehe u karijeri, O'Tul je zabeležio igrajući u Šekspirovim komadima, da bi kasnije stekao svetsku slavu u filmovima kao što su nezaboravni "Lorens od Arabije", "Zbogom, gospodine Čips" (1969), "Vladajuća klasa" (1972), "Kaskader" (1980) i "Moja omiljena godina" (1982).

Ako niste znali, na osnovu lika Pitera O'Tula, Roberto Raviola (u narodu poznatiji kao Magnus) je nacrtao čuvenog Alana Forda, člana još čuvenije grupe TNT.

Piter O'Tul, koji je najavio da će se sada posvetiti pisanju trećeg toma svojih memoara, svoje saopštenje završio je rečima: "Pozdravljam se sa svojom profesijom bez suza u očima i uz duboku zahvalnost".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA