GLEN MILER ORKESTAR nastupio u Beogradu

Sinoć u prepunoj sali Centra "Sava" održan je koncert svetski poznatog orkestra Glena Milera

  • 0

U prepunoj dvorani Centra Sava sinoć je nastupio svetski poznati orkestar Glena Milera, pod dirigentskom palicom čuvenog Vila Saldena, koji je lider ovog orkestra već više od 20 godina.

Orkestar je, tradicionalno, počeo koncert sa Milerovom kompozicijom "Moonlight Serenade", a izveo je najveće hitove ovog velikog američkog kompozitora, aranžera i muzičara.

Posebnu čar sinoćnom koncertu dalo je podsećanje na najveću sving pevačicu svih vremena Elu Ficdžerald, i pesme koje je ona najčešće izvodila na svojim kocertima.

 

Glen Miler Orkestar je poznat po dobroj atmosferi koju stvara na svojim nastupima, ali i dobroj komunikaciji sa publikom koju je i sinoć Beogradu pružio. Koncert je trajao gotovo dva i po sata uz jednu pauzu, a šarmantni dirigent Vil Salden je sve vreme vodio publiku kroz najsvetlija razdoblja džeza i svinga.

Glen Miler je rođen 1904. godine u državi Ajova u SAD-u i bio je čuveni džez muzičar, aranžer, kompozitor i bend lider u eri svinga 30-ih i 40-ih godina prošlog veka.

Njegov bend je bio jedan od najprodavanijih izvođača svog vremena, a neka njegovih najpoznatijih dela su ''American Patrol'', ''In the Mood'', ''Moonlight Serenade'', ''Chattanooga Choo Choo'', ''Tuxedo Junction''...

Na vrhuncu karijere 1942. godine odlučuje da se priključi vojsci i osniva bend '''The Army Air Force'''.

Godine 1944. na letu iz Velike Britanije do Pariza, gde je krenuo da bi svirao američkim vojnicima, njegov avion nestaje iznad kanala La Manš.

 

 

(Telegraf.rs/A.V)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA