TAJNA ČUVANA 32 GODINE: Evo ko je Buca iz pesme "Bolje biti pijan nego star" (VIDEO)

Buca je stvarno postojala i njoj je Saša Lošić Loša posvetio nekoliko pesama "Plavog orkestra"

  • 6

Kada su te, sada već davne 1985. članovi sarajevskog benda "Plavi orkestar" objavili debitantski album "Soldatski bal", ogroman hit je postala pesma "Bolje biti pijan nego star", a klinci i danas pevaju "Čekaću te moja Buco, kraj Prve gimnazije...".  A Buca je stvarno postojala, i njoj je Saša Lošić Loša posvetio nekoliko pesama.

Ona je bila prva ljubav Zdravka Čolića, a ono što je posle 45 godina rekla o njemu udara pravo u srce (VIDEO)

Mnogi su se pitali kako su nastali stihovi pesme "Bolje biti pijan nego star", za kojom su tinejdžeri ludeli tokom osamdesetih godina prošlog veka.

A za sve je, kako to obično biva, kriva nesrećna ljubav.

U Lošinoj romansiranoj biografiji se navodi:

Saša je navikao samo na jedno - na prekrasnu i prelepu devojčicu iz II-b, ili III-7, ne sećam se, davno je to bilo. Računao je na obostrane poglede za vreme velikih odmora, na stidljivi smešak kad uđe u njen razred da posudi sunđer, na kratke susrete pred školom, a potom na predvečernje šetnje po zubatom jesenjem suncu i po opalom lišću. Prelomni trenutak, u odnosu između Loše i Buce, jeste maturantski sastanak ispred gimnazije. Padala je neka sitna prolećna kišica i Loša je dugo čekao ispod strehe. Ona je kasnila čitavih pola sata i, kad se pojavila, bila je u društvu svog najboljeg prijatelja.

Pozdravili su se onako, u prolazu, i na način koji je trebalo da izgleda nenametljiv:

“O, ćao, otkud ti… “

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pošto je doživeo svoje prvo najteže razočaranje, Loša odlazi u kafanu “Pošta” preko puta Narodnog pozorišta i naručuje litru belog. Priča se da je tada rekao “zbogom pameti” i “ko zna kad ćemo se opet sresti” i kako to legenda kaže – prvo je on pio vino, onda je vino pilo vino, da bi na kraju vino popilo njega.

Nekoliko nedelja posle toga, direktno inspirisan ovim događajem, nastala je legendarna pesma "Bolje biti pijan nego star".

Od tad su prekinuti skoro svi kontakti između Loše i njegove obožavane Buce. Potpuno se povlači u sebe, ali piše seriju pesama koje je posvetio njoj...

Printskrin: YouTube/fgojko Printskrin: YouTube/fgojko

Tu se završava priča o fatalnoj Buci, ili možda tek počinje. Neki kažu da još živi u Sarajevu, drugi da se davno odselila u Švedsku i da joj se tamo gubi svaki trag...

U svakom slučaju, pesma ostaje i slušaće se još dugo...

Daljinac baner

(Telegraf.rs/izvor: Yugopapir.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    13. jun 2017 | 16:23

    Većina nas je imala neku svoju Bucu. Ko kaže da nije, ne govori istinu.

  • Bane

    13. jun 2017 | 14:15

    Te '85 imao sam 7 godina,baba mi je kupila audio kasetu Plavi Orkestar,neprocenjivo.Imao sam sve njihove kasete,naravno i posteri po celoj sobi.....

  • Marko

    13. jun 2017 | 12:17

    Lepo je samo ako Buca nije 'Buco' mozda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA