Arsenal 07 blistavo završen uz Skindred, Dub FX, Ramba, Urbana! (FOTO) (VIDEO)

Publika je, završne večeri, u velikom broju za kratko vreme ispunila ogroman deo ispred Main Stage-a kad su zasvirali Skindred

  • 1

Arsenal Fest 07 završen je nakon uzbudljive večeri tokom koje su nastupali Skindred, Dub FX, Rambo Amadeus, Damir Urban, Goblini, Škrtice, Kralj Čačka i brojni drugi pred oko 10.000 posetilaca.

Trodnevni festival u Kragujevcu privukao je ukupno preko 30.000 posetilaca koji su mogli da uživaju prethodnih dana i u nastupima bendova Anthrax, Thievery Corporation, Buzzcocks, Kerber, zatim Darka Rundeka, i brojnih drugih.

- Prvi nastup u Srbiji, Briljantna noć! Hvala vam svima - poručivao je Anthrax na svom fejsu, dok je Ana Popović napisala: "Srbija ima neke kul i hip festival, a među njima jedan od najboljih je Arsenal. Hvala svima!"

Publika je, završne večeri, u velikom broju za kratko vreme ispunila ogroman deo ispred Main Stage-a kad su zasvirali Skindred. Velšani koji na teškometalnu osnovu "lepe" hip-hop, rege i druge žanrove, potvrdili su i u Kragujevcu da su im živi nastupi najjača strana. Počeli su sa "Under Attack", a nisu izostale ni "Pressure", "Rat Race", "Kill the Power", najveći hit "Nobody"...

- Briga me da li si crnac ili belac, misliman, gej...Srpski narode, večeras slavimo život -  poručio je harizmatični frontmen Bendži. Skindred je posle na svom fejsu poručio: "Učinili ste nam ovaj vikend nezaboravnim. Bili ste sjajni".

Foto: Marijana Janković Foto: Marijana Janković

Usledila je australijska senzacija Dub FX. Glas, FX pedala i loop mašina – to je bilo dovoljno da publika sat i po bez daha prati nastup bivšeg uličnog svirača. Kad je žanrovski miks skretao ka drum'n'bassu, reakcija u prvim redovima bila je najžešća.

- Hvala Kragujevac! Odlična noć u Srbiji - poručio je Dub FX na svojoj fejsbuk strani.

Main je treće večeri otvorila supergrupa Škrtice predvođena Canetom koji, za razliku od Partibejkersa, u ovoj varijanti sasvim izostavlja komunikaciju sa publikom između pesama. U sitne sate, veliku scenu su zatvorili KKN pojačani Kojotom, čiji izlazak na binu je izazvao posebno oduševljenje.

- Ima sigurno deset godina da nisam bio ovako trezan na koncertu, al' dobro mi je, zahvaljujući vama - otkrio je usred svirke raspoloženi Oliver Nektarijević.

Damir Urban i Rambo Amadeus bili su, sudeći po reakciji oduševljene publike, glavne zvezde treće večeri Garden stagea. Sastav Urban & 4 odlučio je da na svom prvom nastupu u Kragujevcu odsvira svoje najveće hitove: "Ruke", "Kundera", "Nebo", "Odlučio sam da te volim"... Legendarnu "Budi moja voda" Urban je morao prepustiti na pevanje krcatom i oduševljenom Gardenu.

Foto: Rale Petrović Foto: Rale Petrović

Bluz i džez u kombinaciji sa nekim od najvećih hitova Ramba Amadeusa zadržali su pun Garden čak i u kasne jutarnje sate. Velika poseta bila je i na Goblinima koji su sa maltene prvim zracima sunca zatvorili ovogodišnji program u Bašti. Kralj Čačka je poslednje večeri slobodno mogao da se proglasi i kraljem Kragujevca jer je takođe dobio aplauze i ovacije, naročito za svoj hit "Deda Mraz je švorc".

Treće veče u Gardenu otvorili su Špajz, a odličnu svirku odmah iza njih prikazali su i Raskid 13. Bolesna štenad su na binu izašli maskirani u opasne pse, ali su "zbog vrućine" maske pale već posle prve numere. Electro Vampires iz Soluna nastupili su prvi put u Srbiji, a publika je sa oduševljenjem prihvatila sve njihove pesme, a naročito obradu čuvene "LA woman".

Fenomenalan provod bio je kao i svih prethodnih večeri i na Explosiv DJ stageu, dok su neafirmisani bendovi na Demolition sceni predstavljali svoje najbolje numere.

Kratak film o trećoj večeri Arsenala biće uskoro postavljen na jutjub preko www.longplay.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA