JEDINSTVENA PRILIKA: Vrhunski muzičari dolaze u Beograd! Chick Corea Elektric Band 1. jula u "Areni"! (VIDEO)

Beograd će biti domaćin ovog kvinteta klasičnog sastava koji pored pijaniste Chicka Corea čine i vrhunski svetski džez umetnici, Dave Weckl na bubnjevima, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari kao i čuveni basista John Patitucci

  • 1

Legendarni sastav predvođen jednim od kultnih džez pijanista, Chick Corea Elektric Band gostovaće u Kombank Areni 1. jula 2017. godine, a ova ekskluzivna turneja deo je proslave Chickovog 75. rođendana.

Beograd će biti domaćin ovog kvinteta klasičnog sastava koji pored pijaniste Chicka Corea čine i vrhunski svetski džez umetnici, Dave Weckl na bubnjevima, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari kao i čuveni basista John Patitucci.

John Patitucci, kompozitor i basista, svoju muzičku raznovrsnost iskazuje istraživanjem različitih pravaca, kroz soul i rok, preko bluza, džeza do klasične muzike. Širom sveta, John je nastupao sa svojim bendom ali i džez vizionarima među kojima su: Chick Corea, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz, Pat Metheny, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Michael Brecker, McCoy Tyner, Nancy Wilson i mn.dr. Svoj 14. solo album predstavlja 2015. godine koji je izdala njegova izdavačka kuća Three Faces Records, a iste godine on predstavlja i svoj bend The John Patitucci Electric Guitar Quartet.

Foto: Promo Foto: Promo

Čuveni gitarista Frank Gambale, zablistao je na LA sceni ranih ’80ih godina prošlog veka, a meteorski uspon ka slavi potvrda je njegovog neverovatnog talenta i stila koji je magazin Rolling Stone nazvao "opakim". Sa više od 250 pesama i preko 20 albuma, njegova muzika je mešavina različitih stilova od roka, funka i jazza do R&B i latino zvukova. Kao vrhunski gitarista, Gambale je tvorac nove sweep picking tehnike koju je usavršio do umetničkog nivoa, a ona je sada neizostavni deo svakog rečnika gitare. Njegovo umeće na šest žica i beskrajna vizija uneli su revoluciju u muzici.

Majstor saksofona, Eric Marienthal, započeo je profesionalnu karijeru 1980. godine sa poznatim trubačem Al Hirtom, a nakon povratka u Los Anđeles postaje član Chick Corea Elektric Banda sa kojim je snimio šest albuma i osvojio dve Grammy nagrade. Sarađivao je sa poznatim umetnicima poput Elton Johna, Barbare Streisand, Billy Joela, Stevie Wondera, Dionne Warwick, Burt Bacharacha, Aaron Nevillea, Johnny Mathisa i B.B. King. Poslednji od osam solo albuma nosi naziv Bridges, a čak osam pesama sa ovog albuma  našlo se u top 10 National Contemporary Jazz Radio liste, a tri su zauzele i prvo mesto. Uz Davida Sanborna i Phila Woodsa proglašen je za jednog od omiljenih Alto Sax svirača godine prema anketi čitalaca Jazziz magazina.

Foto: Promo Foto: Promo

Bubnjar Dave Weckl nagrađen je brojnim priznanjima pa ga je tako časopis Modern Drummer uključio u svoju Kuću slavnih i proglasio ga "jednim od 25 najboljih bubnjara svih vremena". U Chick Corea Elektric Bandu pokazao je izvanredno bubnjarsko umeće i inovativno korišćenje elektronskih i akustičnih bubnjeva. Kao solo umetnik, Dave je snimio i producirao devet albuma uključujući Masterplan, Heads Up i Hardwired, dok je njegov bend izdao pet studijskih albuma: Rhythm Of The Soul, Synergy, Transition, Perpetual Motion i Multiplicity. Bend je takođe predstavio i live album, kao i kompilaciju DWB i seriju video instrukcija pod nazivom The Zone.

Koncert ikona jazz scene biće ograničenog kapaciteta u smanjenoj postavci Arene, a ulaznice se prodaju po cenama od 2490 dinara i naviše na prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Ušće Šoping centra, Doma omladine i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gump

    27. jun 2017 | 15:15

    E kada bi bilo keša za Coreu,Stinga i za Alpha Blondy...moram da biram,samo Alpha blondy nisam slusao uzivo a i Coreu sa Wecklom i Patitucijem!Nema nista godinama i onda za tri svirke 10 soma,jos za pivo i burek!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA