"Ne dajte četniku da zapeva u Kašiću"

Udruženje hrvatskih dobrovoljaca izrazilo je protest zbog nastupa estradnog umetnika Emila Bote u Kašićima, u opštini Benkovac, zato što je, navodno, učestvovao u "oružanoj borbi protiv Hrvatske"

  • 0

Udruženje hrvatskih dobrovoljaca negodovalo je zbog nastupa pevača Emila Bote u mestu Kašić, koje se nalazi u hrvatskoj opštini Benkovac. Oni smatraju da je ovaj estradni umetnik navodno učestvovao u "oružanoj borbi u Hrvatskoj".

- Zaustavimo nastupe Emila Bote i njemu sličnih, jer je četnik i ogrešio se o hrvatske zakone - stoji u javnom saopštenju Udruge hrvatskih dragovoljaca, a prenosi "Slobodna Dalmacija".

U daljem saopštenju stoji da se ovo udruženje protiv turbo-folk pevača i da zahtevaju od državnih vlasti da zabrane njegov nastup

Emil Bota, koji pre rata živeo u Benkovcu, i njegova grupa "Dijamanti" trebalo bi da nastupe u Kašiću 2. avgusta. Ovaj estradni umetnik odbija optužbe na svoj račun, uz konstataciju da nije počinio nikakav zločin.

- Nosio sam uniformu, ali u to vreme mnogi su je nosili, što ne znači da su i počinili zločine. Ali, ko je god počinio zločin, neka i odgovara - rekao je Bota za "Slobodnu Dalmaciju", a istakao je da želi da peva u Kašiću.

- Nameravam da odem u Kašić i tamo pevam. Ako se dogodi da taj nastup bude zabranjen, ja ću ipak krenuti put Hrvatske, u Benkovac, gde imam kuću. Prijaviću se u policijskoj stanici i zatražiti da se razjasne optužbe na moj račun. One su neosnovane... Niko me do sada nikada nije zaustavljao ili optuživao u Hrvatskoj, pa bi sada samo lud čovek krenuo na nastup u Hrvatskoj ako je za išta kriv - zaključio je Bota.

(Izvor: Vesti Online / Slobodna Dalmacija)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA