PRESEDAN: Gola Soraja u Galeriji Singidunum!

Fotografija obnažene starlete našla svoje mesto u prestižnoj beogradskoj galeriji,na izložbi Sekcije likovnih umetnika fotografije "Telo"

  • 0

Jedna od obnaženih fotografija Soraje Vučelić našla je svoje mesto u Galeriji Singidunum. U pitanju ipak nije presedan bez osnova, jer iako ova prestižna umetnička galerija nije poznata po tome da promoviše lik i dala "uspešnih" starleta, već je reč o izložbi Sekcije likovnih umetnika fotografije pod nazivom "Telo".

Izložba je otvorena je 7. avgusta u Knez Mihajlovoj 40, a trajaće do 17. avgusta. Fotografija Aleksandra Kujučeva, kome je pozirala Soraja  nije jedina na kojoj su poznate ličnosti. Naime, u galeriji je izložena i obnažena fotografija glumice Danice Maksimović autorke Vukice Mikače.

Izložba predstavlja telo kao iskonsku umetničku inspiraciju, koje je inače jedna od najlepših i najdugovečnijih tema u umetnosti. Telo kao fascinacija, opsesija, kao predmet analize, na fotografijama je nabijeno erotskim fluidom, lepotom ljudske forme u spontanim, često provokativnim pozama.

Način na koji se fotografi bave telom ne mora da se drži isključivo likovnog pristupa. Ljudsko telo pogodno je za analizu i kritiku ljudskog života uopšte. Istraživačke granice zavise isključivo od autorskih pristupa i kao takve su zanimljive za širu javnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA