BOLJI ŽIVOT: Ceca i Bjela traže honorare od RTS

Poznati glumci potražuju od Javnog servisa 861.000 dinara za repriziranje serije "Bolji život", u kojoj su oni glavni akteri

  • 1

Dragan Bjelogrlić i Svetlana Ceca Bojković, koji su glumili u popularnoj seriji "Bolji život", prošle godine su podneli tužbu protiv RTS zbog neisplaćenih honora u visini od 861.000 dinara. Glumci su dobili spor sredinom 2012. godine, međutim Javni servis im nije isplatio novac, prenosi "Alo!". Popularni Boba i Emilija podneli su predlog za izvršenje  rešenja, otkrio je izvor blizak glumcima.

- Zbog repriziranja "Boljeg života" glumci su podneli tužbe protiv RTS jer im ta televizija nije isplatila honorare. Zapravo, RTS je tužila agencija u ime glumaca, jer kad repriziraju bilo koju seriju, televizije su u obavezi da isplate honorare glumcima, pošto emiter zarađuje i ponovnim prikazivanjem. I kad god televizija ne isplati glumce, automatski se pokreće postupak. To se već dešavalo, zapravo dešava se svaki put, a televizija uglavnom odluči da plati kada dinar maksimalno padne – izjavio je izvor za "Alo!", i dodao:

- Prilikom podnošenja tužbe RTS je dugovao Draganu Bjelogrliću, Svetlani Bojković i Marku Nikoliću i oni su taj slučaj na sudu dobili. Međutim, s obzirom na to da je u novom predmetu za izvršenje izostavljeno ime Marka Nikolića, to samo znači da je njemu honorar isplaćen.

Dragan Bjelogrlić nije imao komentar na ove navode, dok generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić ne zna apsolutno ništa o tome. Svetlana Bojković i Marko Nikolić nisu bili dostupni za komentar.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jana

    11. avgust 2012 | 12:11

    e neka su! valjda ce sada prestati da nas siluju boljim zivotom i srecnim ljudima! aman vise, tijanicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA