Ruska crkva odlikovala "Buranovske babuške"

"Babuškama" je u njihovom selu Buranovu uručen Orden Svetog arhangela Mihaila za širenje ugleda i doprinos razvoju Ruske pravoslavne crkve

  • 0

Ruske "Buranovske babuške", koje su osvojile drugo mesto na ovogodišnjem izboru za "Pesmu Evrovizije", dobile su Orden Svetog arhangela Mihaila za širenje ugleda i doprinos razvoju Ruske pravoslavne crkve.

"Babuškama" je crkveni orden uručen u njihovom selu Buranovu, u ruskoj republici Udmurtiji, prenosi radio Slobodna Evropa, pozivajući se na Versku informativnu agenciju.

Tom prilikom osveštan je i krst uz temelj budućeg Hrama Svete Trojice, čiju izgradnju finansiraju "Buranovske babuške" honorarom od učešća na takmičenju u Bakuu. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Republike Udmurtije Aleksandar Volkov.

Hram u Buranovu iz 1865. godine srušile su 1930. sovjetske vlasti. Selo Buranovo, 1.220 kilometara od Moskve, ima samo tri ulice i 650 stanovnika.

(Izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA