Napad na MC Sajsi u emisiji ''Da, možda ne''!

''Za 4-5 godina ova devojka će se stideti ove pesme", rekao je Cune Gojković.

  • 2

U emisiji Olivere Kovačević "Da možda ne'' emitovanoj 12. januara gosti su pokazali totalno nerazumevanje za hip hop kulturu u Srbiji.

 

Učesnici Neda Kunijević (muzički urednik RTS-a), Milutin Popović Zahar (kompozitor), Predrag Cune Gojković (estradni umetnik) i Mirjana Zakić (etnomuzikolog i predsednica žirija Sabora trubača u Guči) osudili su pesmu hip-hop pevačice Ivane Rašić(Sajsi MC) i njenu pesmu ''Mama'', koja na ironičan način, govori o sponzorušama, poremećenom sistemu vrednosti u srpskom društvu i opštem moralnom posrnuću.

 

''Molim vas pogledajte video koji na Jutjubu ima vise od 2 miliona pregleda, u kojem su mladi ljudi progovorili o onome što oni vide oko sebe, i što imaju potrebu da se izraze'', rekla je voditeljka nakon čega su prisutni pogledali klip.

 

Umesto da shvate sarkastičnu poruku pesme koja govori o očajnom stanju među mladima, gosti su pokazali totalno nerazumevanje za ono što je voditeljka htela da im prezentuje, govoreći kako treba cenzurisati ovakvu vrstu muzike.

 

''Za 4-5 godina ova devojka će se stideti ove pesme", rekao je Cune Gojković.

 

''Ali zašto molim vas, ja ovu pesmu posmatram kao kritiku društva i kao neke poželjne 'vrednosti' danas'', rekla je Olivera Kovačević, braneći pevačicu.

 

''Nijedna kulturna politika zemlje koja ima nameru da bude ozbiljna i da traje, ne bi smela da dozvoli da se ovo emituje'', naglasila je Mirjana Zakić, etnomuzikolog.

 

Povodom ovih izjava oglasila se i grupa pod nazivom ''Poezin'', koja se bavi hip-hop kulturom.

 

''Cune Gojković je dao lep primer njegove pesme "Kafu mi draga ispeci" koja je u to vreme bila i zabranjena zbog erotske sadržine teksta, što sa ove tačke gledišta deluje benigno. Međutim, zapostavlja se činjenica da svaka nova generacija pomera granice ukusa i da ono što se smatralo neprimerenim pre 40 godina sada ima drugačiju vrednost'', kaže se u njihovom saopštenju.

 

 

(Tekst: Mladen Mitrić/telegraf.rs, Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CrazyHorse

    16. decembar 2013 | 01:03

    Zbog toga smo tu gde jesmo.... Trziste samo odredjuje sta je dobro, a sta ne.... Dva miliona pregleda se ne dobija tek tako, sto znaci da su je slusaoci prihvatili i prepoznali nesto dobro u svemu tome. A ako nastavimo da nam Gojkovici i kojekakvi dusebriznici govore sta je dobro, a sta ne, onda cemo i ostati na srednjevekovnom nivou tolerancije i prihvatanja razlicitosti.... Pozdrav

  • MladenBIZZ

    20. januar 2012 | 12:32

    Napad na MC Sajsi u emisiji ”Da, možda ne”: http://t.co/u01nbPCt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA