Ploče su se vratile u modu

Najprodavaniji vinil u prošlog godini bio je "Abbey Road" grupe Bitls

  • 1

Trend kupovine gramofonskih ploča ovih godina se vratio u modu. Iz tog razloga, muzički časopisi i internet stranice vratile su liste najprodavanijih ploča u godini. Njihova prodaja sve više raste - toliko da izdavačke kuće jedva uspevaju da zadovolje potražnju.

Zato je jedna njujorška fabrika odlučila da reciklira stari vinil u nove albume i ponudi novu muziku zainteresovanima, prenosi AFP.

U jednom kafeu u Bruklinu, koji je istovremeno i muzička prodavnica, muzika koja se čuje sa zvučnika ne dolazi sa ajpoda ili CD-a, već je reč o ličnoj kolekciji LP-ova vlasnika radnje.

Kao i druge prodavnice u Americi, "Blek gold" prodaje više ploča nego što su mogli i da zamisle. Ustvari, sa porastom prodaje od 37 procenata prošle godine, stare ploče ponovo se vraćaju na velika vrata posle skorog nestanka iz muzičke industrije sa pojavom MP3 plejera.

A kad smo već kod najprodavanijih ploča, najprodavanija u prošloj godini bila je "Abbey Road" grupe Bitls. Taj podatak objavila je stranica Nielsen SoundScan. Prema njihovim podacima, album je prodat u 41.000 primeraka. Na drugom mestu nalaze se Helplesnes Bluz i album "Fleet Foxes", a na trećem Bon Ajver sa istoimenim albumom.

Telegraf.rs/Nataša Ilić/Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA