BIR FEST, DAN PETI: Kelti oduševili publiku desetu godinu zaredom (FOTO)

  • 0

Petog dana 10. beogradskog Bir festa, u subotu, 18. avgusta, posetioce je, pored ostalih, zabavljala i velika svetska zvezda iz oblasti elektronske muzike, engleski disk-džokej Pit Tong.

Nakon zagrevanja uz "Sharks, Snakes & Planes", pete večeri Bir festa na binu je izašao novosadski hard rok bend "Love Hunters", sa Milanom Muminom na čelu. Poznati predstavnici eks-Ju popa, sastav "Crvena jabuka" nastupio je prvi put na Bir festu i oduševio mnogobrojnu publiku na Ušću.

Sa konstantacijom pesme "Ima nešto od srca do srca" složila se i publika, a uz pesmu "Nekako s proljeća" atmosfera je dostigla vrhunac. Reflektori nisu morali da budu upaljeni tokom balade "Tugo, nesrećo" jer je više hiljada fanova upalilo svoje upaljače.

Najpoznatiji balkanski metal bend "Siddharta" publiku je zabavljao u nešto kasnijim satima.

Nakon njih nastupili su srpski Kelti, sastav "Ortodox Celts", koji su neizostavni deo pivske fešte već deset godina.

Već sa prvim taktovima pesme "Rocky road to Dublin" ljubitelji irske muzike pozdravili su bend ovacijama.

- Dobro veče, Beograde! Jeste li spremni za najluđu svirku povodom ovih deset godina - rekao je Aca Seltik na početku koncerta.

Pretposlednje večeri pivskog festivala publiku je zabavljao i svetski priznat makedonski kompozitor Kiril Džajkovski, dok je događaj zatvorio umetnik koji je najavljen kao zvezda večeri, britanski disk-džokej Pete Tong.

Ovaj izvođač elektro muzike više od dve decenije radi na britanskom radiju BBC1, a svakog petka ga sluša veliki broj obožavalaca. Od 2003. do 2007. godine privlačio je ljubitelje elektro zvuka širom sveta u noćni klub "Pacha" na Ibici.

(E. T. / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA