SKANDAL: Balaševiću oduzeli titulu počasnog građanina Bača, pa mu je brže-bolje vratili

Kantautor je titlu počasnog građanina Bača dobio 2010. godine, a oduzeta mu je pre nekoliko dana

  • 0

Popularnom kantautoru Đorđu Balaševiću vlasti opštine Bač su na sednici u petak 17. avgusta oduzele titulu počasnog građanina, a onda mu je samo dan kasnije na novoj sednici titulu vratile.

Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović danas je kritikovao odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog građanina dato kantautoru Đorđu Balaševiću.

- Mene je sramota što ovakvi ljudi vode opštinu Bač, a sramota je i ogromnu većinu građana - rekao je Bogunović.

Na vlasti u Baču je koalicija predvodjena Srpskom naprednom strankom.

Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine. Bogunović je objasnio da je Balašević tada proglašen za počasnog građanina jer je to zaslužio svojim radom, svojim pesmama u kojima se spominju mesta iz opštine Bač, čime je doprineo njenoj promociji.

Skupština opštine Bač je u petak odlučila da Balaševiću oduzme priznanje počasnog građanina. Potom su, u subotu, pokušali da održe sednicu na kojoj su želeli da ponište tu odluku i vrate Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je ta odluka bila "ishitrena".

Međutim, u subotu nije bilo kvoruma. U ponedeljak je sednica održana i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA