FEJK TVITER: Karleuša ima samo 11%, a Ceca 28% pravih folovera!

Pogledajte ko ima najviše lažnih i pravih pratilaca na Tviteru. Vlada Georgieva prati čak 40% lažnjaka, a Novaka Đokovića samo 26% pravih "tviteraša"

  • 0

Uticaj na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru, postao je u poslednje vreme jadna od najbitnijih stvari u državi. Estradne zvezde, političari, sportisti, ali i neki samozvani VIP-ovci neprekidno se trude da svoje fanove i pratioce obaveste o aktivnostima, ali se i potajno takmiče u disciplini - "čiji je veći"... Uticaj, razume se.

 

Veb sajt fakers.statuspeople.com dao je mogućnost da saznate koliki je zaista uticaj "uticajnih", koliko pravih, koliko neaktivnih, a koliko lažnih pratilaca na Tviteru imaju, na primer, Ceca, Karleuša, Vlado Georgiev, Ivan Ivanović, Stanija, Novak Đoković, Pokojna Mileva, Mlađan Dinkić, Nenad Čanak...  I naravno, koliko je vaših tviter "fejkera".

 

Tviteraš @protekcija (Sumnjivo lice), koji je "provalio" ovaj zanimljivi sajt kaže za Telegraf:

 

- Sumiram, nema nikog ko na estradi nije kupio folovere i u proseku estradnjaci imaju oko 25% pravih folovera, političari oko 50%, a neki "uticajni" imaju i ispod 50%. Ovaj servis funkcioniše po veoma jednostavnom principu - Pratioci koji nemaju pratioce i pratioci koji nemaju tvitove, retvitove, favorite, itd. su lažni (fake). To se lako izračuna.

 

 

 

 

 

 

Telegraf je testirao desetak najpoznatijih VIP "tviteraša" i došao do zanimljivih rezultata. Recimo, Jelenu Karleušu, za koju se osnovano sumnja da je nedavno kupila više od 20.000 folovera, prati samo 11% pravih "tviteraša". Od ukupnog broja (57.033) je i 32% pravih i 57% neaktivnih. Sličan procenat ima i Ceca Ražnatović (31% lažnih, 28% pravih, 41% neaktivnih, od 30.591). Vlado Georgiev, koji može da se pohvali velikim brojem pratilaca ima samo 26% pravih, dok mu je 34% neaktivnih, a čak 40% lažnjaka. Kod političara, makar aktivnih, na Tviteru situacija je malo bolja, tako da Dragan Šutanovac može da se pohvali da ima 57% pravih pratilaca, Mlađan Dinkić 50%, a Nenad Čanak 52%. Voditelj Ivan Ivanović je u svojoj branši "tviter car", ali ga prati samo jedna trećina (34%) pravih folovera, dok Ognjena Amidžića prati dva procenta više (36%). Vodeća tviter starleta Stanija Dobrojević ima čak 39% pravih i samo 22% lažnjaka.

 

 

 

 

 

 

I za kraj, ni najveći nisu imuni na lažnjake. Najpoznatija "tviterašica s onog sveta", Pokojna Mileva, ima impozantnih 44% pravih pratilaca, dok  kralj svih srpskih "tviteraša" (ali i ostalih punoletnih Srba) Novak Đoković ima neverovatnih 1.181.964 pratilaca, ali nisu svi pravi. Dapače, čak 28% Noletovih folovera su foliranti, a samo 26% njih su zaista pravi i aktivni pratioci teniskog maga. Ostali su neaktivni.

 

Za kraj, napomena da pomenute zvezde (osim onih koji su kupovali pratioce) ne mogu da utiču na to da li će njihovi "foloveri" biti lažni, pravi ili neaktivni. Ali mogu samo da znaju koliki im je... uticaj, razume se.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA