FILMSKI SUSRETI: Marku Nikoliću nagrada "Pavle Vuisić"

Nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume, koja je uručena na niškoj Letnjoj pozornici, dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije

  • 0

Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume "Pavle Vuisić" sinoć je na niškoj Letnjoj pozornici uručena glumcu Marku Nikoliću.

Nikoliću je nagradu, u prisustvu svih glumaca učesnika ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, uručio predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Vladan Živković.

- Presrećan sam! - izjavio je Nikolić po dobijanju vrednog priznanja i niškoj publici poručio da se ne brine za budućnost filma, a niškom festivalu je poželeo da traje što duže.

Doajen srpskog glumišta Marko Nikolić ostvario je nezaboravne uloge na tv i u filmovima od "Devojačkog mosta", "Užičke republike“, "Petrijinog venca“ do "Dnevnika uvrede 1993." i najnovije role u filmu "Montevideo, Bog te video".

Naklonost publike posebno je zadobio glumeći Karađorđa Petrovića, da bi ulogom Dragiše Popadića, u kultnoj seriji "Bolji život", stekao popularnost koja, iako je serija emitovana pre više od dve decenije, ne jenjava.

Nagrada "Pavle Vuisić" ustanovljena je 1981. godine pod imenom "Slavica", po prvom domaćem igranom filmu, a od 1994. nosi ime Pavla Vuisića.

Nagradu dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu. Nagrada se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, filmske storije i monografije o dobitniku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA