BITKA ZA ŽIVOT: Pevač "KUD Idijota" izgubio moć govora, oboleo od tumora mozga!

Branko Črnec Tusta, frontmen poznatog hrvatskog benda, ne može da hoda i govori, ali ne uzmiče u borbi sa zloćudnom bolešću. - Ne je...em nikakve tumore i rakove. Samo pobeda! Nema predaje! - poručuje on

  • 1

Branko Črnec, poznatiji kao Tusta (56), pevač pulske grupe "KUD Idijoti", zanemeo je nakon što mu se, posle više meseci lečenja, terapija i zračenja, tumor s pluća proširio na glavu.

Frontmenu benda, koji ima veliki broj pristalica u Srbiji, ali i širom bivše SFRJ, početkom 2011. dijagnostifikovan je mikrocelularni karcinom. Tumor u grlu povukao mu se nakon zračenja i hemoterapija, ali je onaj na plućima ostao. Kako ta vrsta tumora često prelazi na mozak, Tusta je išao na preventivna zračenja glave.

Pre dve nedelje na Fejsbuk stranici benda pevač je objavio: "Sjedim doma i pijem tablete. Ovo govno napalo mi je ne samo pluća, već i mozak. Funkcioniranje klikera pokušavam vratiti kroz najprimitivnije sisteme kao što su pisanje mejlova frendovima iz Evrope na engleskom. Uspijeva, a rješavam i križaljke".

- Ne znam kakav je to efekat imalo. Videćemo za dva meseca, kad uradim CT. Onkolog predlaže i zračenje pluća, a za to još moramo dogovoriti termin - mejlom je Tusta poručio novinarima "24 sata". On trenutno pokušava da povrati kilažu, jer je drastično smršao poslednjih meseci. Svakodnevno vežba kako bi opet mogao stati na noge i nada se tome da će zapevati pred vernim fanovima.

- Ne je...em nikakve tumore i rakove. Samo pobeda! Nema predaje! - poručuje Tusta. A mi mu želimo da dobije ovu životnu bitku i da nam se vrati onakav na kakvog smo navikli - pun energije i optimizma.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr / Foto: Metalserbia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Punker

    2. septembar 2012 | 16:47

    Pobediće Tusta, veliki je to CAR! Beograd je uz njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA