BUBNJARI MILIONERI: Top 10 najbogatijih bubnjara na svetu (VIDEO)

Portal celebritynetworth.com objavio je listu od 30 najbogatijih bubnjara današnjice. Na čelu se nalazi nekadašnji bubnjar "Bitlsa" Ringo Star sa zaradom od 300 miliona dolara

  • 0

Sajt celebritynetworth.com, koji se bavi procenjivanjem imovine poznatih ličnosti, izbacio je listu od trideset najplaćeniijih bubnjara na svetu. U pitanju su muzičari, koji su se proslavili svirajući u svojim sadašnjim, odnosno nekadašnjim bendovima.

Svote koje zarađuju dole navedeni bubnjari jesu milionske, i izračunate na bazi formule koja isključuje poreze, medadžerske nadnice  i sl.

Predstavljamo Vam deset najbogatijih bubnjara sveta.

1. Ringo Star – Bitlsi – 300 miliona dolara

Ringo Star bio je član legendarnog liverpulskog benda „Bitlsi“, gde je svirao kao bubnjar punih osam godina (1962-1970). Posle „raspada“ čuvenog „buba“, krenuo je sa samostalnom karijerom. Izdao je 17 studijskih albuma, od kojih je poslednji „Ringo 2012“. Ringo Star je takođe oformio  „All Stars Band“, a sa svojim sastavom svira i dan danas.

2. Fil Kolins – „Dženesis“ – 250 miliona dolara

Kolins je započeo svoju muzičku karijeru sa 17 godina u čuvenom britanskom bendu „Dženesis“, u kome je bio glavni vokal i bubnjar. Ovaj sastav napušta 1981. godine, kako bi se posvetio kasnije njegovoj vrlo nego uspešnoj solo karijeri, objavivši 8 studijskih albuma. Fil Kolins penzionisao se 2011. godine.

3. Dejvid „Dejv“ Grol – „Nirvana“ – 225 miliona dolara

Dejv Grol je muzički aktivan od osamdesetih godina 20. veka, gde je svirao bubnjeve u brojnim vašingtosnkim bendovima, među kojima je najpoznatiji „Scream“. 1990. godine prelazi u legendarni bend „Nirvana“, a tamo se zadržava do 1994. godine, kada se ovaj sastav raspao. Grol formira potom bend „Fu Fajters“ u kome se istakao kao frontmen i tesktopisac.

4.  Don Henli – „Eagles“ – 200 miliona dolara

Don Henli i njegov bend „Eagles“ stekli su slavu sedamdesetih godina prošlog veka. Sa  4 studijska albuma i pet singlova, ovaj sastav bio je jedan od popularniji u tom razdoblju.  Najpoznatija numera „Eagles“-a je svakako „Hotel California“, gde je Henli izvodio glavne vokale i svirao bubnjeve. Kalifornijski sastav  je i dalje aktivan.

5. Lars Urlih – „Metalika“ – 175 miliona dolara

Ovaj čuveni muzičar prvobitno se bavio tenisom.  Sa „belim sportom“ prekida početkom osamdesetih godina 20. veka i okreće se muzici. 1983. godine Lars upoznaje Džejmsa Hetfilda, sa kojim osniva kasnije legendarni hevi-metal bend „Metaliku“. Urlih i društvo snimili su 11 studijskih albuma, dok je 12-ti u planu. Početkom maja ove godine održali su spektakularan koncert na beogradskom „Ušću“.

6. Čarli Vots – „Roling Stouns“ – 160 miliona dolara

Čarli Vots je jedan od veterana rokenrola i već decenijama je bubnjar britanskog benda „Roling Stouns“. Sa legendarnim sastavom snimio je neverovatnih 29 studijskih albuma. Vots važi za jednog od najboljih bubnjara svih vremena, a publika u Srbiji je mogla da uživa u njegovoj svirci 2007.godine, kada su popularni „Stonsi“ gostovali u Beogradu.

7. Leri Malen – „U2“ – 150 miliona dolara

Malen je počeo da svira bubnjeve kada je imao  11. godina. Pet godina kasnije, ovaj muzičar osniva bend „U2“. Ovaj irski sastav stekao je planetarnu slavu osamdesetih godina 20 veka, a tokom svog postojanja dobila veliki broj nagrada. Malen je pored „U2“ imao i nekoliko solo projekata, kao što muzika iz filma „Nemoguća misija“.

8. Rodžer Tejlor – „Kvin“ – 105 miliona dolara

Tejlor se proslavio kao bubnjar i prateći vokal u britanskom rok sastavu „Kvin“. Tokom svoje karijere napisao je nekoliko hitova ovog legendarnog benda, kao što su:  “I'm In Love With My Car”, “Radio Ga Ga”,” A Kind Of Magic”, “Innuendo”. Rodžer je izdao nekoliko solo albuma, a takođe je imao svoj muzičku grupu pod nazivom “The Cross”, s kojom nije imao većih uspeha.

9. Džoi Kremer – “Aerosmit” – 100 miliona dolara

Džoi Kremer je dugogodišnji bubnjar američkog hard-rok benda “Aerosmit”. Poznat je po svom energičnom nastupu, što su se uverili mnogi ljubitelji ove grupe. 2009. godine objavio je svoju knjigu “Hit Hard: A Story of Hitting Rock Bottom at the Top”, koja govori o njegovoj karijeri i borbi sa depresijom. Džoi se može pohvaliti da se pojavio u crtanoj seriji “Simpsonovi”.

10. Čed Smit – “Red Hot Čili Pepers” – 90 miliona dolara

Smit je pristupio kalifornijskom bendu “Red Hot Čili Pepers” 1988. godine, sa kojim svira i dan danas. Takođe,  bio je bubnjar u još nekoliko rok grupa. Trenutno je na svetskoj turneji sa “Pepersima”, koji su nedavno  nastupili u Zagrebu. Da podsetimo, ovi kalifornijski rokeri imali su koncert i u Srbiji 2007. godine.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA