Šerbedžija oduševio: Madlenijanum pun do poslednjeg mesta

Sa legendarnim umetnikom pevala je i kćerka Milica, dok je sin Danilo svirao na gitari

  • 1

U prepunoj sali pozorišta ''Madlenijanum'' u Zemunu Rade Šerbedžija večeras je održao i više nego sjajan koncert.

Publika je aplauzom pozdravila "Zapadni kolodvor bend" sa kojim inače nastupa popularni umetnik, a potom i ovacijama dočekala Radeta Šerbedžiju koji je odmah počeo da recituje novu poeziju, koja ga kako je rekao, trenutno veoma inspiriše.

Potom su usledile numere ''Imam pesmu za tebe'' i ''Devojka iz moga kraja'', za vreme koje je Šerbedžija pomenuo kompozitora Tadića sa kojim je izdao poslednji album ''Ponekad dolazim ponekad odlazim'' za koju su dobili nagradu ''Zlatni Porin''.

"Nisam vam rekao da će ovo biti, za promenu, veče ljubavnih pesama," obratio umetnik se publici koja ga je ispratila smehom. Svaku pesmu je pratila i poneka priča, Rade se šalio i na svoj račun, a nisu izostale ni pesme iz svih krajeva Jugoslavije.

Pesmu ''Panonske trešnje'' koju je komponovao Arsen Dedić, Šerbedžija je horski otpevao sa publikom. Sjajnu muzičku pratnju dočarale su harmonika i violina, dok je na gitari svirao njegov sin Danilo.

Najmlađa ćerka, šesnaestogodišnja Milica bila je gost na koncertu, a pevala je svoju pesmu koju je sama komponovala. Publika je toliko glasno aplaudirala da je Milica morala da otpeva još jednu pesmu, a zatim je neprekidnim skandiranjem pozdravila splet romskih pesama kao i pesmu ''Verka Kaluđerka'' .

Koncert je trajao oko dva sata, a publika je legendarnog umetnika nekoliko puta na scenu vraćala ovacijama. Zanimljivo je da je sala pozorišta bukvalno bila ispunjena do poslednjeg mesta, a deo publike je sedeo čak i na delu bine.

Rade Šerbedžija održaće sutra u ''Madlenijanumu''  još jedan koncert, za koji su karte već odavno rasprodate.

 

(Tekst: Mladen Mitrić/Foto: Lenkart)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MladenBIZZ

    21. januar 2012 | 23:12

    Fenomenalan koncert Radeta Šerbedžije u ''Madlenijanumu'': http://t.co/EyLOd58b

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA