Izložba o Elvisu otvorena u Sao Paulu (VIDEO)

Posetioci izložbe biće u prilici da vide šeststo retkih predmeta, dokumenata i fotografija od kojih mnoge nisu napustile depoe ili izložbene delove Elvisovog doma Grejsland u Memfisu

  • 0

Na stotine Brazilaca - ljubitelja Elvisa Prislija - okupilo se na otvaranju specijalne izložbe posvećene kralju rokenrola u Sao Paulu, prve izložbe ove vrste van granica SAD. Izložba "Elvis iskustvo" otvorena je u sredu i trajaće do 5. novembra.

Posetioci izložbe biće u prilici da vide 600 retkih predmeta, dokumenata i fotografija, od kojih mnoge nisu napustile depoe ili izložbene delove Elvisovog doma Grejsland u Memfisu.

U planu je i prikazivanje filma "Elvis Prisli na koncertu", uz prisustvo pevača i muzičara koji su radili sa njim. Otvarajući izložbu u tržnom centru Sao Paula, Prisila Prisli je poručila da će izložba omogućiti posetiocima sa osete Elvisov duh.

Predsednik kompanije "Elvis Prisli enterprajzes", koja se brine o pevačevoj zaostavštini, rekao je AFP-u da je Brazil izabran kao prva strana destinacija za izložbu jer u zemlji ima mnogo ljubitelja Elvisa.

- Bili smo zainteresovani za Brazil jer Elvis ima mnogo obožavalaca ovde. Brazil je zemlja od gotovo 200 miliona stanovnika a Brazilci su veoma aktivni na Elvisovoj Fejsbuk stranici - rekao je Džek Soden i najavio gostovanje izložbe i u drugim zemljama.

Na izložbi će se naći sportski automobili muzičara, njegova vojna uniforma, fotografije, telefon, belo odelo i jedno odelo sa američkim orlom izvezenim na leđima, kopija ugovora sa menadžerom Tomom Parkerom i prvi ugovori sa "RCA" izdavačkom kućom.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA