Džoni Dep pomaže bivšem osuđeniku na smrt

Muškarac kome je glumac pomogao da izbegne pogubljenje u Arkanzasu Dejmijen Ekols postao mu je kao brat, a gotovo svaki put kada se vide, njih dvojica posete neki salon za tetoviranje, što je, prema Depovim rečima, "proslava trenutka"

  • 0

Muškarac kome je Džoni Dep pomogao da izbegne pogubljenje u Arkanzasu postao mu je kao brat, sve sa istovetnim tetovažama.

- Imamo neke - rekao je Dep pokazujući na tetovažu na desnoj strani grudi.

- Ovu je Dejmijen dizajnirao. Jedna mi je od najdražih i mnogo mi znači - rekao je Dep AP-u uoči premijere dokumentarca "West of Memphis" o Dejmijenu Ekolsu i dvojici drugih optuženika.

Ekols je rekao da gotovo svaki put kada se sretne sa Depom njih dvojica posete neki salon za tetoviranje, što je, prema rečima Depa, "proslava trenutka".

Ekols, Džesi Miskeli i Džejson Boldvin proveli su 18 godina u zatvoru zbog ubistva trojice osmogodišnjaka u zapadnom Memfisu 1993. godine. Sva trojica su 2011. godine oslobođena nakon što su se pojavile neke nedoslednosti u dokazima. O njihovom slučaju snimljeno je više dokumentaraca, a izazvali su i veliko interesovanje poznatih glumaca i muzičara koji su verovali da trojka nije kriva za ubistvo dece.

Trojica muškaraca bili su tema dokumentarne serije "Paradise Lost", koja je zapala Depu za oko.

- Video sam prve dokumentarce i zapitao se da li ću to da pogledam, pomislim da je sve to strašno i potom odem na milkšejk - rekao je Dep.

Zvezda serijala "Pirati sa Kariba" je zajedno sa Edijem Vederom iz grupe "Pearl Jam", Natali Mejns iz grupe "Dixie Chicks", muzičarem Henrijem Rolinsom i rediteljem Piterom Džeksonom, koji je producirao "West of Memphih", pomogao da se plate pravne takse kako bi se trojica muškaraca oslobodili.

Ekols, koji stalno nosi tamne naočare jer mu posle toliko godina u zatvoru sunce smeta, kaže da Depova podrška nije bila limitirana samo na njegovo vreme u zatvoru.

- Bio je sa nama stalno. Od kada smo izašli, postao mi je kao brat. A tetoviranje je jedna od stvari koju stalno radimo i koja nas povezuje, to je nešto što mogu stalno da nosim uz sebe i što mi istinski znači - rekao je on.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA