Film “Smrt čoveka na Balkanu” u selekciji Evropske filmske nagrade 2012 (VIDEO)

Novo ostvarenje Miroslava Momčilovića, tvorca filmova "Kad porastem postaću kengur" i "Sedam i po", ući će u konkurenciju 47 filmova iz 31 evropske zemlje. Premijera je zakazana za 16. novembar u Centru "Sava"

  • 2

Film scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića “Smrt čoveka na Balkanu” ušao je u selekciju za Evropske filmske nagrade 2012, u kojoj je ove godine 47 filmova iz 31 evropske zemlje. O nominacijama za nagrade odlučivala je selekciona komisija sastavljena od članova borda EFA (European Film Academy) i pozvanih eksperata.

U komisiji su bili Pjer-Anri Delo (Francuska), Marit Kapla (Švedska), Stefan Kitanov (Bugarska), Paz Lazaro (Španija), Derek Malkolm (Ujedinjeno Kraljevstvo), i Elma Tataragić (Bosna i Herzegovina).

Tokom sledećih nedelja, 2.700 članova Evropske filmske akademije glasaće za nominacije u deset pojedinačnih kategorija, a konačna lista nominacija će biti objavljena 3. novembra na Evropskom filmskom festivalu u Sevilji, u Španiji.

Premijera filma "Smrt čoveka na Balkanu" održaće se  16. novembra u Centru "Sava", a nakon toga počinje i bioskopska distribucija u zemlji i inostranstvu. Glavne uloge u novom ostvarenju Miroslava Momčilovića tumače Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Nataša Ninković, Branislav Trifunović i mnogi drugi.

Pogledajte trejler za film “Smrt čoveka na Balkanu”.

(Telegraf.rs/foto: Fejsbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ilke

    11. septembar 2012 | 20:19

    Film je genijalan! Pogotovo za mladje generacija! Prava komedija! Bice popularan kod klinaca!

  • touch screen car stereo

    11. septembar 2012 | 15:22

    Trejler izgleda zanimljivo... konacno neki interesantan domaci film

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA