Četiri godine od gubitka jednog od najvećih

Na današnji dan je četvorogodišnjica od smrti australijanskog glumca Hita Ledžera

  • 0

Brojni obožavaoci, prijatelji, kolege glumci i reditelji danas se sa tugom prisećaju slavnog glumca Hita Ledžera, koji je pre tačno četiri godine, 22. januara 2008. godine, preminuo. Tada je imao samo 28 godina.

"Četiri godine su prošle otkako smo izgubili jednog od najvećih svih vremena. R.I.P.", "Nikada ga nećemo zaboraviti" i "Zauvek ćeš biti u našim srcima" najčešće su poruke koje na četvrtu godišnjicu Ledžerove smrti obožavaoci ostavljaju na svojim Tviter profilima.

Ledžera se uoči četvrte godišnjice njegove smrti u intervjuu za GQ prisetila i njegova bivša djevojka, glumica Mišel Vilijams. Par ima i šestogodišnju ćerku Matildu Rous.

-Stvarno sam želela da Matilda dobije brata ili sestru i da među njima ne bude velika razlika u godinama. Sad to više nije moguće. Koliko god je meni bilo teško zbog nekih stvari, još mi je bilo teže zbog nje. Ima mnogo stvari koje joj ne mogu dati - uspomene koje imam, stvari koje me podsećaju, priče...- rekla je glumica.

Hit Ledžer se rodio 4. aprila 1979. godine u jednoj od najuglednijih porodica  u Pertu u Zapadnoj Australiji. Sa 16 godina je napustio srednju školu kako bi se zajedno sa svojom tadašnjom djevojkom autom zaputio u Sidnej i tamo započeo glumačku karijeru. Ledžer je već pre toga imao iskustva kao glumac u TV-seriji snimanoj u Pertu.

Godine 1999. je snimljen njegov veliki holivudski debi sa Džulijom Stils u tinejdžerskoj komediji "10 stvari zbog kojih te mrzim". Kasnije je sa Mel Gibsonom glumio u istorijskom spektaklu "Patriot". Godine 2001. je dobio glavnu ulogu u filmu "Legenda o vitezu", a retko ko može zaboraviti maestralno odigranu ulogu venecijanskog zavodnika Kazanove.

Godine 2005. Ledžer je glumio kauboja homoseksualca u "Planini Brukbek", jednom od svojih najpoznatijih, ali ujedno i najkontroverznijem filmu u kojem se pojavio. Upravo na setu tog filma su on i Mišel Vilijams započeli svoju romansu, prekinutu 2007. godine. Ipak, uloga po kojoj će najviše ostati upamćen kod obožavaoca je ona u "Vitezu tame", gde je sjajno odglumio Džokera. Filmski kritičari se slažu oko toga da je Ledžerova interpretacija poznatog negativca najbolja od svih prethodnih. Upravo za ovu ulogu Hit Ledžer je posthumno dobio Oskara. Drugi nastavak sage o Betmenu bio je ujedno i poslednji film koji je Ledžer snimio. Pred samu smrt Ledžer je  snimao film Terija Gilijama "Imaginatorijum doktora Parnasusa" koji je ipak završen zajedničkim naporima njegovih prijatelja .

(A.Veković/ Foto: littlegoldenguy.com)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA