BIZARNO: Batu opet „sahranjuju“ na društvenim mrežama

Na Fejsbuku i Tviteru pojavili se brojni statusi o lažnoj smrti poznatog srpskog glumca, koji su uznemirili javnost, ali i Batine kolege i porodicu

  • 0

Velimir Bata Živojinović ponovo je „preminuo“ na Fejsbuku i Tviteru. Iako se jedan od najvećih srpskih glumaca svih vremena i dalje bori za život posle pretprpljenog moždanog udara početkom jula, pojedinci su svojim statusima preneli da je legendarni Valter „umro“, što je izazvalo pometnju u samoj javnosti, kao i među Batinoj porodici i prijateljima.

Očigledno je i u Srbiji postao trend da se „sahranjuju“ poznate ličnosti preko lažnih vesti, kao što je to uveliko slučaj u svetskom šou-biznisu.

Direktor bolnice „Sveti Sava“ doktor Milan Savić prvi je demantovao ove navode, On je izjavi za dnevni list “Alo” istakao da je Živojinovićevo stanje stabilno.

- Bata je već nedelju dana kod nas u bolnici „Sveti Sava“ i dobro je. Premešten je iz „Seltersa“ zbog nekih manjih komplikacija. Imao je neke infekcije koje „Selters“ kao rehabilitacioni centar nije mogao da sanira, pa je zbog toga prebačen kod nas. Oporavlja se od toga i stanje mu je stabilno – rekao je doktor Savić , i dodao da će legendarni glumac lečiti u njihovoj ustanovi:

- Nema novih moždanih udara, a Bata će kod nas ostati do daljeg -  izjavio je Savić za “Alo!”

Da podsetimo, Velimir Bata Živojinović doživeo je moždani udar početkom jula ove godine, i prebačen je na lečenje u bolnicu “Sveti Sava”. Tretman oporavka je potom nastavljen na Vojnoj medicinskoj akademiji, a zatim u banji “Selters” u Mladenovcu početkom septembra.

Vest o navodnoj “smrti” legende srpskog glumišta zgrozila je i Batine kolege. Lidija Vukićević istakla je da je potresena ovom dezinformacijom.

- Ne mogu da pričam o tome, toliko sam se bila potresla da vam ne mogu ni opisati. Sin mi je najpre rekao da se ta vest pojavila na internetu i bila sam van sebe. Na svu sreću, sajtovi su počeli da demantuju. Bata je moj veliki prijatelj i ja sam sve svoje filmove radila sa njim, mnogo sam naučila od njega. I kada sam to juče čula, prenerazila sam se. To je stvarno užasno. To su neverovatne gluposti i ne znam ko je mogao da se poigrava s tim? Takođe, s obzirom na to što se to pojavilo na društvenim mrežama, smatram da bi ih trebalo nekako cenzurisati i ograničiti njihove mogućnosti. A onaj ko je plasirao ovu groznu neistinu, nadam se da je to uradio nenamerno. Želim u to da verujem, jer sve ostalo je bolesno – rekla je Lidija Vukićević za “Alo!”.

Isto mišljenje dele i Gorica Popović, kao i Milorad Mandić Manda.

- To je odvratno! Ne znam šta bih drugo mogla da kažem. Juče je moja prijateljica bila sa Batinom suprugom i on je dobro, oporavlja se. A ovo što se pročulo je bolesno – istakla je Gorica Popović.

-  Ne mogu to da komentarišem. Vidite to s onima koji su dozvolili da se obelodani nešto što je neko lupio – ljutito je konstatovao Mandić.

(izvor: Alo!/foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA