• 0

Glasanje za Oskar prvi put elektronskim putem

Iz Akademije filmskih umetnosti i nauka saopšteno je juče da će novi onlajn sistem glasanja biti korišćen prvi put u 85-godišnjoj istoriji dodele Oskara

  • 0

Iz Akademije filmskih umetnosti i nauka saopšteno je juče da će novi onlajn sistem glasanja biti korišćen prvi put u 85-godišnjoj istoriji dodele Oskara, prenose svetske agencije.

Takođe, u prelaznom procesu, 6.000 članova Akademije moći će da koristi i tradicionalne glasačke listiće kako bi nominovali i odabrali najbolje glumce, filmove, reditelje, scenariste i druge pobednike u 2012. godini.

U prošlosti, glasački listići su slati širom sveta članovima Akademije - rediteljima, glumcima, scenaristima, producentima i drugim vodećim ličnostima u filmskoj industriji, a rezultati su tablirani od strane zaposlenih u računovodstvenoj firmi ''PricewaterhouseCoopers''.

Posmatrači industrije ocenili su da prelazak na elektronski vid glasanja može biti težak za neke članove Akademije, koji su stariji i konzervativniji po svojoj prirodi, a da isto tako novi vid glasanja može dati prostora mladim glasačima da izraze svoja moderna shvatanja.

Iz Akademije je saopšteno da je uvođenje onlajn glasanja usledilo nakon konsultacija sa njenim članovima. Članovi će takođe imati pomoć putem telefonske linije koja će biti dostupna 24 sata.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima