• 0

Vanja Bulić otkriva ko je i zašto zapalio Hilandar!

Poznati novinar i tv autor objavio je roman "Simeonov pečat", koji njegov izdavač "Laguna" preporučuje kao "srpski "Da Vinčijev kod"

  • 0

Novinar i tv autor Vanja Bulić objavio je novi roman "Simeonov pečat", koji njegov izdavač "Laguna" preporučuje kao "srpski "Da Vinčijev kod".

Početna premisa romana od koje je pošao Bulić je "ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš naći će tebe" i pitanje "ko je i zašto zapalio manastir Hilandar"?

Progonjeni tim pitanjem, dva prijatelja, Novak i Veljko, dolaze na Svetu Goru. Kada u maslinjaku iznad manastira nađu obešenog lažnog monaha, događaji počinju da se nižu neverovatnom brzinom. Na mestu svakog narednog zločina, pronalaze otisak pečata Svetog Simeona.

Originalni pečat, poklon monaškog bratstva Hilandara kralju Aleksandru Obrenović, nestao je u burnim događajima tokom Prvog svetskog rata, a pečat je simbol zakonite pripadnosti, tajne i moći.

U stvaranju svetske crkve i borbi sa prevlast postojećih religija u njoj, stvarni vladari sveta su odredili i ko će biti na čelu svetske crkve. Na tom putu im se samo naoko nesvesno suprotstavlja monaško bratstvo Hilandara i sasvim svesno - Novak i Veljko, jedan novinar i jedan biznismen, čiji pravi identitet čitalac otkriva na kraju romana.
(Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima