Sutra startuje "Vreva", ulični festival aktivizma

U pitanju je prva ulična manifestacija pokrenuta od strane platforme za aktivizam – LICEULICE. Trajaće dva dana, a "Vreva" će se odvijati u parku Terazijska terasa

  • 0

U parku Terazijska terasa počinje prvi ulični festival aktivizma "Vreva", pokrenut od strane platforme za aktivizam – LICEULICE. Ova manifestacija održaće se 21. i 22. septembra, a posetioci festivala biće u prilici da tokom dva dana budu učesnici u kulturno-aktivističkim akcijama, koje u sklopu bogatog, raznovrsnog i konceptualno objedinjenog programa, nastoje da pokrenu dobre promene za sve.

Kroz veliki broj aktivnosti i na više gradskih lokacija, preko tri stotine učesnika imaće priliku da predstave svoj rad i ideje.

Prvog dana festivala, istovremenim dešavanjima na različitim lokacijama biće simbolično obeležen početak svega što "Vreva" prvi put donosi na ulice Beograda. U "Uličnoj galeriji" (kod Bezistana) grafiti umetnici započinju crtanje murala, Zelena inicijativa će "flash mob" akcijom u 17 sati u Knez Mihailovoj ulici ukazati na važnost reciklaže i povesti posetioce u epicentar festivala – park Terazijska terasa, gde počinju mnoge programske aktivnosti.

Pravo usijanje na "Vrevi" očekuje se drugog dana,  kada će na repertoaru biti svi programi. Sve će početi u 11 sati pre podne,  kada će publiku na velikoj bini zagrejati bendovi  "Street Face", "Rima Roma", "GRUBB", "KP2", "Žuti tranzistor", "EPP". Članove ovih sastava većinom čine mladi koji već sada kroz muziku i tekst izražavaju svoj kritički stav.

U ritmu promena, tokom dana i večeri, na glavnoj festivalskoj bini sviraće i "Svetonazori", "Debeli biciklisti, Horkestar, Muha Blackstazy, OFF improv: "Goethe-Guerilla & Đubrofonijski orkestar", "Krš", "MC Kopy Kat", "Bicikl", a u pauzama muzika, sa kasete i diskete "Halbstar" i "Umbra".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA