Marina Abramović postala počasni profesor na ALFA Univerzitetu (FOTO)

Slavnoj umetnici je povelju počasnog profesora na nekadašnjem BK Univerzitetu uručila Danica Karić

  • 0

Čuvena konceptualna umetnica Marina Abramović danas u Beogradu proglašena je za počasnog profesora Muzičke Akademije ALFA Univerziteta (nekadašnji BK Univerzitet), a povelju počasnog profesora Abramovićevoj je uručila Danica Karić, dok je prisutne pozdravila i Milanka Karić, osnivač Karić Fondacije.

- Imam ozbiljan problem sa državnim institucijama u Srbiji. Ali ja sam uvek bila ratnik tako da mi danas veoma znači to što sam u svom gradu - rekla je Marina Abramović koja je dodala da ju je činjenica da je dobila priznanje od privatne institucije i to umetničke, naterala da dođe ponovo u Beograd.

- Više od dvadeset pet godina predavala sam na brojnim univerzitetima širom i nisam se nikako slagala sa njihovim metodama predavanja, naročito kada je performans u pitanju. Zato sam odlučila da u Hadsonu otvorim "Marina Abramović Institut" (MAI) koji će biti namenjen mladim umetnicima, studentima ali i publici. U životu je važno da stečeno znanje može da se prenese. Umetnici su često sebični i arogantni. Imaju veliki ego. Međutim, moraju da shvate da oni nisu važni, da je važna umetnost - ispričala je slavna umetnica.

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA