DRAGOJEVIĆ: "Parada" simbolično baš od večeras na TV Prva

- Tu su neke nove scene koje su morale da ispadnu iz filma zbog minutaže, a koje su meni bile veoma drage i kojih sam se s tugom odrekao u samom filmu - najavljuje poznati reditelj

  • 2

Kao što smo prethodnih dana najavili, na TV Prva večeras u 20 časova počinje sa emitovanjem serija "Parada", zasnovana na istoimenom filmu.

Reditelj Srđan Dragojević tim povodom za Telegraf kaže da je odluka da se za početak prikazivanja odabere baš 6. oktobar (kada je trebalo da bude održana Parada ponosa u Beogradu) simbolična.

Na konstataciju da će serija "Parada" izgleda biti jedina parada koju će Srbija videti ove jeseni, Dragojević kaže:

Nemam neku želju da komentarišem političku volju, koja je očigledno neophodna da se "Prajd" održi. Čini mi se da sam autor čiji filmovi dovoljno govore sami za sebe, bez potrebe za dodatnom elaboracijom. Mislim da je potez TV Prve da započnu emitovanje serije "Parada" baš 6.  oktobra odličan.

Često se dešava da su od dobrog filma pravljene prosečne serije, a režiser "Parade" navodi da ne može da se seti sličnih slučajeva, i napominje da zaista nema vremena da gleda televiziju, kao i da sve domaće filmove gleda u bioskopu.

Dragojević otkriva u čemu se sve serija razlikuje od filma i šta će gledaoci moći da vide tokom narednih nedelja prikazivanja.

- Tu su neke nove scene, koje su morale da ispadnu iz filma zbog minutaže, a koje su meni bile veoma drage i kojih sam se s tugom odrekao u samom filmu. Baš mi je milo što će i publika koja je volela film moći da ih vidi i stekne potpuniji utisak o nekim karakterima iz filma. Takođe, pošto je televizija danas najmoćniji medij, radujem se zbog činjenice da će još šira publika od one u bioskopima moći da vidi ono na šta smo veoma ponosni.

Iako su mnogi očekivali da će se politički angažovati nakon prijema u Glavni odbor SPS, to se nije dogodilo, a Dragojević objašnjava zašto je to tako i da li je potrebno njegovo prisustvo na političkoj sceni Srbije.

- Ja jesam politički angažovan, savetima i predlozima. Ne mislim da je ključno da imam neku konkretnu funkciju i da za nju primam platu. Ionako ima već sasvim dovoljno državne administracije, a ja sam već 30 godina slobodni umetnik i navikao sam se na taj status - zaključuje Dragojević.

(A. Novaković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    6. oktobar 2012 | 22:59

    dragojević je gej u duši....znao on zašto...dovoljno je reći da je navijač kluba čiji je prezident bio franjo tudjman....

  • najprovokator

    7. oktobar 2012 | 09:23

    ovo je pederski film..ne znam koliko su para dobili da ovo snime..jadan je svako ko je glumio u ovom filmu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA