Dinastija: Gde su Kristl i Aleksis 30 godina kasnije?

Telegraf.rs vam otkriva kako danas izgledaju i čime se bave glavni junaci popularne američke "Dinastija"

  • 1

Sećate li se čuvene serije "Dinastija"? Nekadašnji TV hit koji prati život bogate naftaške porodice Karington smatra se jednim od najgledanijih serijala na svetu, a emitovana je osamdesetih godina (od 1981 - 1989.). U bivšoj Jugoslaviji, kao i u ostatku sveta "Dinastija" je stekla enormnu popularnost i postala veliki fenomen sa ogromnim uticajem na tadašnju popularnu kulturu, a glavni glumci - Linda Evans, Džoan Kolins i Džon Forsajt bili su idoli svih profila gledalaca na našim prostorima.

Telegraf.rs Vas podseća upravo na njih i otkriva kako danas žive i šta rade Kristl i Aleksis, jer "pravi" Blejk Karington nažalost je umro pre dve godine!

Glamuroznu Kristl Karington glumila je Linda Evans koja je decenijama u Americi bila sinonim lepote i prefinjenosti. Linda je bila jedna od navećih televizijskih zvezda osamdesetih godina. Za ulogu žene multimilionera u " Dinastiji" Linda je pet puta nominovana za Zlatni Globus za najbolju glumicu u TV drami, a People's Choice Awards kao omiljena aglumica u serijama osvojila je pet puta (1982, 1983, 1984, 1985,1986). Za istu ulogu nominovana je za Emi nagradu1983. godine.

Linda ima svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu. Nakon Dinastije napustila je Holivud i posvetila se samospoznaji, ali se vratila  snimajući uglavnom filmove. Uvek je živela glamurozan život, nalik na Kristl Karington i zabavljala se sa milionerima i prinčevima.  Danas Linda ima 70 godina i vodi lanac fitnes centara. Evansova je postala poznata po brojnim estetskim operacijama i knjigama o lepoti i zdravlju.Pre četiri godine vratila se na scenu, zaigravši u predstavi „Legends” rame uz rame sa rivalkom iz „Dinastije” Džoan Kolins.

 

Ozloglašenu Aleksis, glavnu negativku u seriji, glumila je Džoan Kolins, a to je uloga po kojoj je gledaoci najviše pamte. Aleksis je ostala poznata kao previše seksipilna poslovna žena , odlučna da uništi život bivšem suprugu Blejku Karingtonu. Nakon ove serije  Džoan je gostovala u nizu raznih humorističnih serija, a igrala je glavnu ulogu u ekranizaciji romana "Pastuh" i "Kučka", koje je napisala njena sestra Džeki Kolins. Inače, ti  romani su proglašeni mekom pornografijom, a u oba filma se Džoan pojavila naga.

Za svoj doprinos filmu, nagrađena je Redom Britanskog Carstva, a dobitnica je Zlatnog globusa i Emi nagrade. I danas, u 76. godini, Džoan je u odličnoj formi, aktivna je na TV, filmu i u pozorištu. Napisala je i nekoliko knjiga. Trenutno je u petom braku sa pozorišnim menadžerom Persijem Gibsonom, koji je 32 godine mlađi od nje.

 

Glumac Džon Forsajt, proslavljen ulogom Blejka Karingtona u seriji "Dinastija" dobio je Zlatni globus za najbolju ulogu u  drama serijama i veliku popularnost u svetu.  Nakon snimanja "Dinastije" napravio je trogodišnju pauzu u glumi, ali s vratio glavnom ulogom u filmu "The Powers That Be".

Ostavio je niz značajnih uloga kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji. Ostao je prepoznatljiv njegov glas kao Čarli u "Čarlijevim anđelima". Godine 2006. pojavio se u specijalu posvećenom seriji "Dinastija" sa ostalim kolegama iz serije. Preminuo je aprila 2010. godine u 92. godini života u Los Anđelesu.

 

(A.V. Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    25. januar 2012 | 15:27

    Dinastija: Gde su Kristl i Aleksis 30 godina kasnije? http://t.co/OrNOuh6J #svet #zabava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA