NIŠVIL: Džo Koker želi da nastupi na niškom džez festivalu (VIDEO)

Čelnici popularnog džez festivala su još u pregovoima su sa Stingom, "Bluz Bradersima" i Bi Bi Kingom

  • 0

Ivan Blagojević, direktor džez festivala "Nišvil",  istakao je da bi naredne godine na tom festivalu mogao da nastupi rok pevač Džo Koker.

- Nedavno nam se javio Džo Koker, koji hoće da nastupi na "Nišvilu" za skoro dvostruko manje novca nego na poslednjem koncertu u Beogradu, a razgovaramo i sa "Bluz bradersima" i Bi Bi Kingom - rekao je Blagojević na konferenciji za novinare.

Blagojević je rekao da popularni niški džez festival pregovara i sa Stingom, ali da je "njegova cena" iznad 300.000 evra, što je "za festival još uvek prevelika cifra".

- Pošto je festival već stekao respektabilni imidž van zemlje, poznati svetski muzičari počeli su i sami da izražavaju interesovanje da nastupe u Nišu - rekao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, ukoliko "Nišvil" dobije "adekvatnu finansijsku podršku", postoji mogućnost da sledeće godine festival bude organizovan ne samo u Nišu, gde je rođen tvorac edikta Konstantin Veliki, nego i u Konstantinovim najvažnijim zapadnim i istočnim rezidencijama Rimu, Milanu i Istanbulu.

Poslušajte numeru "Unchain My Heart" Džoa Kokera.

(Telegraf.rs/Beta/foto: cocker.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA