Tusta dobija ulicu u Puli!

Inicijativu da pokojni pevač grupe "KUD Idijoti" dobije ulicu u Puli podržao i pulski gradonačelnik Boris Miletić

  • 1

Branko Črnac Tusta, legendarni pevač benda "KUD Idijoti", koji je preminuo 14. oktobra u 57. godini života, uskoro bi mogao da dobije ulicu u Puli, a taj  predlog je podržao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Nakon što je na Fejsbuku pokrenuta grupa "Nazovimo po Tusti ulicu u Puli", koja je privukla veliku pažnju, reagovao je i Boris Miletić, koji je dao svoju podršku.

- Rado ću se odazvati ovoj inicijativi koja je za svaku pohvalu i podržati odavanje zasluženog priznanja našem velikom muzičaru, ali pre svega velikom i omiljenom čoveku Tusti, koji nas je, nažalost, prerano napustio. Tusta je svojim dugogodišnjim delovanjem na hrvatskoj muzičkoj sceni doprineo promociji pulske kulturne scene i na taj način nas sve zadužio. Obeležavanje jedne od ulica njegovim imenom svakako će osigurati da njegov lik i delo ostanu u trajnom gradskom sećanju - izjavio je gradonačelnik Pule.

(Telegraf.rs/Muzika.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    19. oktobar 2012 | 18:19

    To je bas u redu. Stavise, voleo bih da u mom Nisu jedna ulica nosi njegovo ime, kao i Milana Mladenovica i jos nekih muzicara i umetnika. Zasto ulice uvek moraju da nose ime nekog ratnika ili politicara? To je civilizacijski dug nas koji smo imali cast i srecu da ovi ljudi ostave trag u nasim zivotima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA