SVE SPREMNO: Sutra počinje Sinemanija 2012 (VIDEO)

Jubilarna 20. filmska revija trajaće od 24. do 31. oktobra, i istovremeno će se održati u bioskopima "Kolosej" u Beogradu i "Arena" u Novom Sadu

  • 0

Dvadeseta jubilarna filmska revija Sinemanija startuje sutra istovremeno u bioskopima "Kolosej" u Beogradu i "Arena" u Novom Sadu. Do 31. oktobra biće prikazana 22 premijerna naslova na ukupno 140 projekcija, u organizaciji distributerske kuće "Tuck Vision".

Program u oba grada počinje avanturističkom komedijom "Asteriks i Obeliks u Britaniji" u 3D tehnologiji, u režiji Lorena Tirarda. Nove dogodovštine popularnih likova iz stripa o Galima i Rimljanima publika će moći da vidi na redovnom repertoaru već od 25. oktobra, u distribuciji "Taramaunta".

Korpulentnog Obeliksa ponovo igra slavni Žerar Depardje, dok je novi Asteriks glumac Eduar Ber, a u ekipi su i Fabris Lućini, Katrin Denev, Valeri Lemersije, Gijom Galijen i drugi.

Prve večeri Sinemanije biće prikazani i krimi film "Bez zakona", u kojem igraju Tom Hardi, Šaja Labuf i Geri Oldman, kao i horor film "Paranormalna aktivnost" - četvrti nastavak.

Koncept Sinemanije, kao i ranijih godina, predstavlja miks kvalitetne evropske i nezavisne produkcije i holivudskih hitiva u različitim žanrovima. Na programu su ostvarenja renomiranih reditelja, kao što su Sem Mendes, Lase Halstrom, Rob Koen, Dejvid Ajer, Vilijam Fridkin, Ben Aflek i drugi.

Među glumačkim zvezdama publika će videti Havijera Bardema, Bredlija Kupera, Marion Kotijar, Džona Kjuzaka, Roberta de Nira, Emu Votson, Brusa Vilisa, Amandu Sejfrid, Metju Mekkonahija, Nikolasa Kejdža...

Pažnju privlače i filmovi koji su bili zapaženi na velikim svetskim smotrama u Kanu, Veneciji, Torontu, kao što su "Bez zakona", "Rust and Bone", "Argo".

Na zatvaranju Sinemanije biće premijerno prikazan najnoviji, 23. film o Džejmsu Bondu "Skyfall", sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi. Te večeri, 31. oktobra, avanture tajnog agenta 007 publika će moći da gleda na čak pet projekcija u "Koloseju", koji ima više sala.

Tokom cele revije filmovi će se prikazivati paralelno u više sala i na većem broju projekcija.

Cena karata je 410 dinara, odnosno 420 plus dodatak za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u Beogradu i 350 za 2D i 450 za 3D filmove u Novom Sadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA