EKSKLUZIVNO, NIK SLOTER ZA TELEGRAF: Glumio bih u srpskoj verziji "Tropske vreline"!

- Do dana svoje smrti smatraću te dve magične nedelje u Srbiji najlepšim u mom životu. Moj brat čak ima tetovažu na kojoj piše: "Sloteru Niče, Srbija ti kliče!" - kaže u intervjuu za naš portal popularni kanadski glumac Rob Stjuart

  • 1

NIK SLOTER PONOVO JE U MODI! Film "Slotera Nika za predsednika" je samo pre desetak dana proglašen za najbolji dokumentarac na Zagrebačkom filmskom festivalu, gde je pobrao pozitivne kritike tamošnje publike i žirija.

U eksluzivnom intervjuu za Telegraf, producent i glavni junak ovog ostvarenja, glumac Rob Stjuart, govori o uspehu svog prvenca, da li je u kontaktu sa ostalim glumcima iz legendarne serije "Tropska vrelina", kao i o tome kada ponovo planira da poseti Srbiju.

Pogledajte šta nam je sve rekao simpatični kanadski glumac, koga u našoj zemlji pamte po ulozi čuvenog detektiva Nika Slotera.

Film "Nika Slotera za predsednika" izabran je za najbolji dokumentarac na Zagrebačkom filmskom festivalu. Kakvi su vaši utisci?

- Počastvovan sam odlukom Zagrebačkog filmskog festivala. To je verovatno najveća pobeda do sada. Ako je dokumentarac o Srbiji prihvaćen i poštovan u Hrvatskoj, onda verujem da ima nade za čitav svet. Takođe, veoma sam ponosan na naše producente iz kuće "Medija net" u Beogradu. Ovo priznanje je upućeno i njima.

Šta ima novo u vašoj glumačkoj karijeri? Da li planirate neki novi film ili seriju?

- Trenutno snimam TV seriju "Lepotica i zver", gde igram oca lepotice. Takođe, pojaviću se u dva nezavisna filma "Foxfire" i "Molly Maxwell". Igram u još dve TV serije "Defiance" i "Port Hope", ali će se one emitovati tek od proleća.

"Tropska vrelina" bila je jedna od najgledanijih serija u Srbiji tokom devedesetih. Da li imate kontakte sa Silvi (Kerolin Dan), Spajderom (Ianom Trejsijem)?

- Iana (Spajdera) viđam i sada, čak sam i sarađivao sa njim pre nekoliko godina u kanadskom šou-programu pod nazivom "Republic of Doyle". Bilo je zabavno, morao je da me udari u lice. Kerolin je trenutno na istoku, u kanadskoj provinciji Prins Edvard Ajlend, tako da jedino preko Fejsbuka komuniciram s njom.

Da li ste u kontaktu sa svojim srpskim prijateljima, sa članovima grupe "Ateist rep"? Da li vam nedostaju rakija i srpska kuhinja?

- Radule ("Ateist Rep") kontaktirao je Lizu, Marka (producente filma "Nika Slotera za predsednika") i mene preko mejla posle novosadske premijere dokumentarca. Bio je presrećan zbog filma, što je bilo veliko olakšanje. Znao sam da će on biti naš najiskreniji kritičar, i kada je rekao da je film bio dobar, znao sam da će sve biti u redu. Da li mi nedostaje rakija? Ne, zato što je Torontno upravo dobio svoj prvi "Rakija bar" i fenomenalan je.

Vaši najverniji fanovi sa nestrpljenjem očekuju vaš  dolazak u Srbiju. Kada planirate ponovo da dođete?

- Hteo sam da dođem u novembru, ali mi sleduje još jedna operacija očiju. Deo operacije podrazumeva postavljanje vazdušnog balona punjenim gasom u oko, što pomaže da se održe rezultati operacije, ali je letenje avionom nemoguće zbog pritiska. Ipak, nadam se tome da ću doći što je pre moguće nakon operacije. Voleo bih da prisustvujem beogradskoj premijeri.

Da li imate onu staru "havajku" koju ste nosili u "Tropskoj vrelini"? Da li nosite takvu vrstu odeće i u svakodnevnom životu?

- Mislim da sam svoju poslednju "havajku" poklonio prošle subote! Svirao sam na koncertu u Torontu sa srpskim bendom koji se zove "Bypass". Svi smo nosili havajske košulje, a svoju sam dao mladom paru iz Beograda.

Da li biste glumili u srpskoj verziji "Tropske vreline" ako bi vam neki producent ponudio takvu ulogu?

- Naravno! Bez razmišljanja. Odmah bih se spakovao i seo na avion! (smeh)

Za kraj poručite nešto srpskim obožavateljima?

 - Do dana svoje smrti smatraću te dve magične nedelje u Srbiji kao najlepše u mom životu. Moj brat čak ima tetovažu na ruci sa logom "Tropske vreline" i slogan "Sloteru Niče, Srbija ti kliče". To nam je mnogo značilo. Voleo bih da se zahvalim svima na tome što su učinili ovaj događaj specijalnim, a što je i zauvek dokumentovano u filmu "Slotera Nika za predsednika".

(V. Đ. / A. N./foto: Media Centar)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari

    28. oktobar 2012 | 09:42

    Kakva dezinformacija!!! Pa zar mu nije samo Žarkovo klicalo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA