Džon Malkovič glumi u filmu o 12 banjalučkih beba

U filmu "Težina srca" koji će ispričati priču o tragičnim junskim danima 1992. godine i smrti 12 banjalučkih beba, prvobitno je trebalo da glumi Majkl Daglas

  • 0

Sredinom aprila ili najkasnije početkom maja, u Banjaluci bi trebalo da padne prva klapa filma čiji je radni naslov "Težina srca" i koji će na suptilan i nenametljiv način ispričati priču o tragičnim junskim danima 1992. godine i smrti 12 banjalučkih beba. Glavnu ulogu u ovom ostvarenju trebalo bi da glumi holivudski superstar hrvatskog porekla - Džon Malkovič,  izjavio je jedan od producenata filma Borivoje Jevđenić za banjalučki "Fokus".

Jevđenić je napravio paralelu s ostvarenjem Anđeline Džoli, čiji film, iako veoma loše prolazi kod američkih gledalaca i kritičara, baca veliku senku na srpski narod. On film "U zemlju krvi i meda" smatra delom negativne medijske kampanje protiv Srba.

Podsećanja radi, 12 beba u najvećem gradu u Republici Srpskoj preminulo je zbog nedostatka kiseonika, koji je bilo nemoguće dostaviti kopnenim putem od Beograda do Banjaluke. Tada je Savet bezbjednosti Ujedinjenih nacija zabranio letove nad BiH, tako da kiseonik nije mogao da bude dopremljen avionom koji je bio spreman da krene iz Beograda.

- Mislim da će posle filma "Težina srca" mnoge stvari biti jasnije i da će se u svetu slika o Republici Srpskoj i srpskom narodu u celini u velikoj meri promeniti. Ovaj potez biće dobra promocija Srpske, ali i jedna vrsta umetničkog oružja kojim ćemo se morati boriti protiv nedobronamernih - rekao je Jevđenić, čiji će film, kako tvrdi, podržati i Evropska unija, a na projektu će biti angažovan i slavni američki glumac Džon Malkovič.

- Prvobitno je glavna uloga bila namenjena još jednoj holivudskoj legendi, Majklu Daglasu, koji je bio ozbiljno zainteresovan za učestvovanje u ovom projektu. Međutim, njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava putovanja i veći napor, tako da će, najverovatnije, njegovo mesto zauzeti Malkovič. Glavna ženska uloga je poverena glumici Paz Vega - zaključio je Jevđenić.

(izvor: Nezavisne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA