PREMIJERA VALTERA: Ovacije za Batu Živojinovića (FOTO)

Lula Živojinović, Miroslav MIšković, Milojko Pantić i mnoge druge poznate ličnosti na premijeri dugoočekivanog dugometražnog filma

  • 2

Dugometražni dokumentarni film "Valter" reditelja Andreja Aćina premijerno sinoć je prikazan u "Sava centru".

Mnogobrojna publika pozdravila je dugim i burnim aplauzom ekipu filma posle projekcije, uz ovacije na pomen imena jednog od glavnih učesnika - Velimira Bate Živojinovića, koji nije mogao da prisustvuje premijeri zbog svog zdravstvenog stanja.

Aćin je zajedno sa Vukom Ršumovićem napisao scenario za ovaj višeslojan i vrlo zanimljiv film koji se bavi odnosom između mita i stvarnosti, a takođe predstavlja odu herojstvu stvarnih i filmskih junaka.

Priča kreće od istorijske legende i heroja Drugog svetskog rata Vladimira Perića Valtera do mita sa filmskog platna u liku najpopularnijeg jugoslovenskog glumca Bate Živojinovića, kroz istoriju jednog naroda koji više ne postoji.

Procenjuje se da je više milijardi ljudi širom sveta upoznalo Valtera gledajući film "Valter brani Sarajevo", po scenariju Ðorđa Lebovića, u režiji Hajrudina Krvavca. 

Reditelj Aćin u svom dokumentarcu istražuje fenomen i svetski uspeh koji je imao taj film, pečat koji je Valter ostavio na život Bate Živojinovića, a takođe gledaocima približava život originalnog Valtera, Perića. 

Filmski Valter, Živojinović svedoči u dokumentarcu kako ga je uloga sarajevskog obaveštajca promenila i proslavila, otkriva detalje prve posete Kini u kojoj je i danas ikona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    5. novembar 2012 | 20:01

    Oduševljen sam filmom!!

  • neko tamo

    5. novembar 2012 | 10:18

    Pogresili ste oko imena. Misku se svalerka zove Jelena, a supruga je Ljiljana :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA