KARADŽIĆ: Kanal "Pink 2" nije TV "Avala"

- Reč je o kablovskom kanalu, a 'Pink' ima dozvolu za emitovanje dvadeset takvih programa, među kojima je i ovaj - rekao je potpredsednik RRA

  • 0

Novi kanal "Pink 2" nije zauzeo nacionalnu frekvenciju koja je pripadala televiziji "Avala", već je reč o kablovskom kanalu, rekao je agenciji Beta potpredsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić.

- Reč je o kablovskom kanalu, a 'Pink' ima dozvolu za emitovanje dvadeset takvih programa, među kojima je i ovaj - objasnio je Karadžić i dodao da RRA još nije dobila prigovor TV "Avala" na odluku Saveta o oduzimanju dozvole za emitovanje programa.

Televizija "Avala" ima rok do petka, 9. novembra, da uloži prigovor na odluku RRA, i ako to ne učini, zvanično prestaje da postoji.

Savet RRA je odlučio da oduzme dozvolu za rad TV "Avala" zbog neplaćanja naknada i odstupanja od programske koncepcije na osnovu koje joj je izdata dozvola.

Saopštenjem su se obratili i zaposleni televizije "Avala", koji su šokirani spletom događaja.

"Radnici TV Avala šokirani su načinom na koji je ugašena televizija i brzinom kojom se na istoj frekvenciji pojavio program Pink 2.

Kako je moguće da se tokom vikenda, bez prethodne najave i oglašavanja regulatornih tela, pre svih Republičke radiodifuzne agencije, na brzinu realizuje unapred skovan plan da se Avala ugasi.

Indikativno je to da se na istom kanalu emituje signal nove televizije u vlasništvu čoveka koji je direktno odgovoran za propast TV Avala. Pitamo se da li je ovo nagrada za “medijskog magnata” koji se sve vreme skrivao iza 4,95% udela u vlasničkoj strukturi, a sa druge strane nagomilao dugove prema državi i poslovnim partnerima, a zaposlene i njihove porodice doveo do ivice egzistencije.

Koliko se u ovoj situaciji misli o zaposlenima govori činjenica da nam se do ovog trenutka niko nije obratio niti nas obavestio o novonastaloj situaciji.

Zahvaljujemo se svim državnim organima, od predsednika Republike, preko Vlade i nadležnih ministarstava koji su “sve učinili” da zaštite radnike, njihova prava i kazne one koji krše zakon i zloupotrebljavaju frekvenciju kao nacionalno dobro. Zauzvrat gospodin Željko Mitrović dobija novu šansu da “izvuče keca iz rukava i ponudi do sada nevidjeni program” a država još sto nezaposlenih na birou za zapošljavanje." - stoji u saopštenju zaposlenih u televiziji "Avala"

(Telegraf.rs/Beta)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA