ROK BOMBA: Nele i Sejo ponovo zajedno u "Pušenju"? (VIDEO)

"Neletu su vrata uvek otvorena i voleo bih ponovo da sarađujem sa njim", rekao je Sejo Sekson povodom spekulacija da će on i Karajlić ponovo zajedno nastupati u legendarnom sarajevskom bendu

  • 1

Iako je to donedavno izgledalo kao nemoguća misija, u muzičkim krugovima se spekuliše da bi uskoro ponovo mogli da se ujedine dvojica frontmena "Zabranjenog pušenja", Nele Karajlić i Sejo Sekson!

Time bi se posle više od 20 godina kultni sarajevski bend okupio u skoro originalnoj postavi, i možemo samo da zamislimo histeriju koja bi zavladala u nekadašnjoj Jugoslaviji kada bi "Pušenje" krenulo na turneju.

Sejo Sekson kaže da dobra volja postoji, kao i da bi rado ponovo sarađivao sa Neletom.

- Ja u šali uvek kažem da je Neletova radna knjižica još kod nas! Njemu su vrata uvek otvorena i on je čovek koji je mnogo doprineo afirmaciji benda i Novog primitivizma. Naravno da bih voleo ponovo da vidim Neleta u bendu, ali i druge bivše članove. Međutim, da bi se to i ostvarilo mora da postoji i određena uvodna priča, određeni pretkoraci prema Sarajevu - kaže Sejo za Telegraf.

Sa druge strane, Karajlić je na naše pitanje koliko je realno da se vrati u bend, odgovorio:

- Teško, u ovom momentu. Preokupiran sam snimanjem serije "Top lista nadrealista".

Da podsetimo, grupa "Zabranjeno pušenje" je osnovana 1981. u Sarajevu, a tokom osamdesetih su objavili četiri albuma sa bezbroj hitova kao što su "Balada o Pišonji i Žugi", "Zenica bluz", "Guzonjin sin", "Dan republike", "Ibro dirka", "Djevojčice kojima miriše koža"... Bend se raspao uoči početka rata u Bosni, Sejo Sekson je nastavio da svira pod originalnim imenom grupe, a Nele je u Beogradu okupio novo "Zabranjeno pušenje", a kasnije su promenili ime u "No Smoking Orchestra" i nastupali sa Emirom Kusturicom.

Kako se spekuliše, šanse za ponovno okupljanje "Zabranjenog pušenja" su porasle nakon što je početkom godine Nele prekinuo višegodišnju saradnju sa Kusturicom.

Pogledajte video-spot za pesmu "Balada o Pišonji i Žugi":

(A.N./Foto: M. Đorđević, Vikipedija)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA