POVRATAK: Žarko Laušević ponovo snima u Srbiji?

Popularni glumac, koji već godinama živi u Sjedinjenim Američkim Državama, igraće u filmu "Atoski vrtovi 2020. - Kolevka noćnih vukova na Kosovu" reditelja i scenariste Stojana Stojčića

  • 4

Stojan Stojčić, srpski scenarista i reditelj, priprema svoje novo ostvarenje "Atoski vrtovi 2020. - Kolevka noćnih vukova na Kosovu", u kojem će glavnu ulogu igrati Žarko Laušević, prenosi "Blic". Inače, ovo će biti povratak našeg poznatog glumca na filmsko platno, koji već godinama živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Žarko je igrao i u mom prvom filmu (1989) "Atoski vrtovi - preobraženje". Tada je imao 29 godina, a sada 52. Biće fenomenalno videti ga u nastavku tri decenije kasnije. Mi smo prijatelji i Žarko jedva čeka sa snima nešto veliko, a od ovog filma veće ne može biti  - rekao je Stojčić za "Blic".

Poznati glumac igraće ulogu ikonopisca Savu, koji sa Kosovo odlazi na rok koncert u Rusiju.

- Žarko će na neki način igrati samog sebe. Mnoge njegove životne situacije ćemo iskoristiti i u filmu - otkriva reditelj, a pored Lauševića, u filmu će se naći i Petar Božović, Milutin Karadžić, Tanasije Uzunović, Snežana Savić, Neda Arnerić

Snimanje filma "Atoski vrtovi 2020. - Kolevka noćnih vukova na Kosovu" zakazano je za april u Novorusiji i trajaće šest nedelja, dok će deo biti sniman i u Nišu i na Kosovu, a planirani budžet iznosi dva miliona evra. Muziku za film radiće Bora Đorđević.

- Paralelne premijere filma planiraju se na jesen u Moskvi i Beogradu, ali će pretpremijera biti održana na Kosovu. Nadam se da ćemo to upriličiti na otvorenom u okolini nekog manastira.Zanimljiv je podatak da će 70 odsto filma biti snimano na ruskom jeziku, a 30 odsto na srpskom - zaključio je reditelj i scenarista Stojan Stojčić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gde

    18. novembar 2012 | 21:06

    crnogorski kometar nam NE TREBA GRDZICU

  • Djordje Grdžić

    18. novembar 2012 | 15:49

    Igraće sam sebe?Znači igraće ubicu i glumiće da glumi šmekera i žrtvu,koga svi treba da žale?

  • Majalena

    19. novembar 2012 | 15:21

    Evo i ja sam Crne Gore pa jedva čekam taj film.Odlican glumac sa kojim se život užasno poigrao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA