SDA: Neće srpski pevači nastupati u Sarajevu!

"U hramu sarajevske kulture, na sceni na kojoj je svojevremeno nastupao Davorin Popović, ne može i neće nastupati nikakva Ćeranićka i nikakav Ćema! Ne dozvoljavam takvo skrnavljenje naših kulturnih institucija", kaže Ivica Šarić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo

  • 3

Grupa sarajevskih "intelektualaca" organizovala je proteste zbog najavljenog nastupa Milene Ćeranić, Nemanje Stevanovića, Dejana Matića, Ćema i ostalih pevača iz Srbije na otvaranju "Teatro šoua" 8. decembra u Domu mladih u Sarajevu.

Naime, zamisao je bila taktva da svake subote gostuju srpski pevači, ali, po svemu sudeći, od toga najverovatnije neće biti ništa.

Ivica Šarić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, izjavio je pred masom da je on lično zabranio "sramni nastup srpskih drugorazrednih turbo-folkera".

- U hramu sarajevske kulture, na sceni na kojoj je svojevremeno nastupao Davorin Popović, ne može i neće nastupati nikakva Ćeranićka i nikakav Ćema! Ne dozvoljavam takvo skrnavljenje naših kulturnih institucija – rekao je ministar iz tamošnje stranke SDA i dodao da će "nižerazredni folkeri biti zabranjeni u Sarajevu jednom za svagda".

Pod znakom pitanja je i održavanje koncerta Sergeja Ćetkovića zakazanog za kraj decembra, takođe u Domu mladih, a sarajevska intelektualna elita zakazala je za naredne dane i proteste "Art fajt", kojima će pokušati da onemogući održavanje "skarednih koncerata" u gradu na Miljacki.

Milena Ćeranić i Ćemo nisu hteli da komentarišu ova dešavanja, dok su organizatori "Teatro šoua" izjavili da "postoje određeni problemi u Sarajevu".

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sarajlija

    9. decembar 2012 | 14:34

    Pa normalno ovdje su zabranjeni indijanci!! Ne mijesaj zvijezde Dina Merlina i ove cirkusante! Treba da se odvoje neke stvari,ne moze Milena Ćema Dino Čola u isti koš. Budimo realni!

  • hromi daba

    8. decembar 2012 | 20:03

    Posle ovakve izjave šta nam je činiti ? Jelena Karleuša tvrdi kako je u Tuzli oberučke prihvaćena, a s druge strane SDA sa mnogo mržnje proteruje srpske pevače iz federacije. Dino Merlin je tri puta napunio "Arenu", oko milion evra je izneo iz Srbije i otišao u svoj Sarajevski vilajet. Od nas se traži da budemo tolerantni i razumni, a s jedne nas strane pljuju i proteruju, a s druge nam se ulizuju kako bi izneli što više para iz Srbije. Ništa bolje nije u Hrvatskoj, a Crnogorci polako uzimaju zamah !

  • nicaze

    7. decembar 2012 | 11:27

    mrs u republiku sumsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA