PRIZNANJE: Film o Radivoju Koraću nagrađen na festivalu u Milanu

Ostvarenje koje je režirao Gordan Matić proglašeno je za najbolji film na FICTS-u, najvećem svetskom festivalu sportskog filma

  • 0

Igrano-dokumentarno ostvarenje "Žućko - Priča o Radivoju Koraću" reditelja Gordana Matića, proglašeno je za najbolji film na međunarodnom filmskom festivalu u Milanu (FICTS)!

Inače, FICTS je nauticajniji i najveći filmski festival sportskog filma na svetu. To je ujedno i najveća svetska smotra i market sportskih programa i filmova. Za zvaničnu selekciju Festivala, koji se održavao od 5. do 9. decembra, konkurisalo je više od dve hiljade naslova iz 114 zemalja.

Biografska priča o legendarnom košarkašu dobila je i specijalnu nagradu "Trofej", a ove godine pokrovitelj tog priznanja bio je fudbalski klub Inter. Reditelju Gordanu Matiću nagrade je uručio profesor Franko Askani, član Komiteta za kulturu i obrazovanje Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Gosti festivala su ove godine bili i Maks Bjađi, Aleksander Tihonov, Filipo Inzagi, Izabela Roselini, Aleks Zanardi, Havijer Zaneti i mnogi drugi.

Da podsetimo, glavne uloge u filmu "Žućko - Priča o Radivoju Koraću“, koji je sa velikim uspehom prikazan na brojnim svetskim festivalima, tumače Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Voja Brajović, Tihomir Stanić, nekadašnji košarkaš Aleksandar Đorđević i drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA