NEVENA BOŽOVIĆ: Kosovo je u mom srcu! (VIDEO)

Mlada pevačica "Prvog glasa Srbije" u intervjuu za Telegraf govori o emocijama prilikom izvođenja pesme "Vidovdan", svom iskustvu u dečjem "Evrosongu", ali i o pohvalama koje joj upućuju starije kolege

  • 15

Nevena Božović je jedan od glavnih favorita za pobedu u drugom serijalu muzičkog šou-programa "Prvi glas Srbije". Plavokosa devojka iz Kosovske Mitrovice je svojim čarobnim glasom osvojila mnogobrojnu publiku i stekla armiju fanova, među koji su pevačice Marija Šerifović i Tijana Dapčević, maneken Vladimir Vuksanović , košarkaši Marko Jarić i Igor Rakočević.

U razgovoru za Telegraf, Nevena je govorila o podršci svojih prijatelja iz Kosovske Mitrovice, o pohvalama drugih pevača, svom iskustvu na dečjem "Evrosongu", ali i o tome da li ima dečka.

 U jednoj od emisija pevali ste "Vidovdan" i jasno se videlo koliko ste se uživeli u pesmu. Budući da ste rođeni na Kosovu, pretpostavljamo da su sećanja na rodnu Kosovsku Mitrovicu veoma živa. Da li ste u kontaktu sa svojim prijateljima iz Mitrovice i kako oni reaguju na vaše nastupe u "Prvom glasu Srbije"?

- Iako ne pevam često takvu vrstu muzike, potrudila sam se da se snađem i da svoje emocije prenesem na publiku, s obzirom na to da je pesma iz mog kraja. U Mitrovici sam rođena i odrasla, stekla sam tamo prve prijatelje, sa kojima se čujem i koji mi pružaju najveću podršku.

Karijeru ste počeli na juniorskoj "Evroviziji". Koliko vam je to iskustvo pomoglo u pevačkoj karijeri?

- "Evrovizija" je moje prvo veliko iskustvo i najveći uspeh koji sam do sada postigla. Bila sam mali profesionalac, mnogo sam naučila i od tada znam da je muzika ono u čemu uživam i čime želim da se bavim.

 Pohvalili su vas Marija Šerifović, Tijana Dapčević i mnogi drugi poznati pevači. Koliko vam znače te pohvale?

- Zaista mi je čast što tako veliki umetnici komentarišu moj nastup i što mi pružaju podršku. To me motiviše da iz emisije u emisiju budem bolja i sigurnija! Uzgred, kada sam nastupala na dečjem festivalu sa 11 godina, Tijana Dapčević me je pitala šta ću biti kad porastem. Ja sam tada odgovorila da ne znam, možda košarkašica, na šta je Tijana dodala: '' Dete, ti ćes biti pevačica, ali... Ozbiljna pevačica!'' (osmeh) Sada znam da je bila u pravu!

Ko su vaši pevački uzori?

- To su Maraja Keri, Vitni Hjuston, Toše Proeski, Marija Šerifović i Jelena Tomašević.

 Iako takmičenje još nije završeno, već ste postali velika zvezda, a muškarce najviše zanima da li imate dečka i čime se on bavi?

- Nemam. (osmeh)

Poslušajte pesmu "Vidovdan" u izvođenju Nevene Božović

(V. Đ.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    22. decembar 2012 | 15:12

    dado...ljudskoj zavisti nema kraja...znaš onu srpsku: ko peva zlo ne misli...zato ne diraj g-djicu jer je oličenje dobrote i skromnosti,a peva za zlatnu medalju...a ti Dado ako imaš nešto protiv sto je pravoslavka s Kosova,to je već slučaj za bolničko lečenje...

  • dada

    22. decembar 2012 | 17:46

    Sto nije ostala na kosovu kad je toliki patriota I kad ga toliko voli??? Nego je pobegla kao I svi ostali. I pevanje jeste tehnicki ispravno ali je boja glasa krestava mevidjeno. Nisam zavisna, samo mi je muka od laznog patriotizma zarad marketinga I popularnosti. I muka mi je od krestanja.

  • najprovokator

    22. decembar 2012 | 18:33

    dado,idi ti na Kosovo,niko ti ne brani..ti ljudi što su došli ili kako ti kažeš pobegli..pa ko je od dobrog pobegao? su ovde zbog pogrešne politike demokratije koja je vladala i skidala gaće zapadu..a vidi se da imaš problem što je devojka sa Kosova...a glas nisi merodavna da komentarišeš..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA