ULOGE KOJE SU ODBILI: Zamislite Švarcenegera u filmu "Umri muški" (FOTO)

Keri Grant je bio viđen kao Džejms Bond, Tom Selek kao Indijana Džons, Travolta je trebalo da glumi Foresta Gampa, a Moli Ringvold je nesuđena "Zgodna žena"

  • 4

Zamislite Švarcenegera u serijalu "Umri muški", Vila Smita u "Matriksu" ili Mela Gibsona u "Gladijatoru"? Ne ide? E, da oni nisu odbili takve uloge, ti filmovi bi verovatno bili sasvim drugačiji, a spisak glumaca koji nisu prihvatili velike uloge je poduži.

Vil Smit je bio prvi izbor za ulogu Nea u "Matriksu", međutim on je odbio ponudu da bi se posvetio filmu "Wild Wild West", koji je zabeležio totalni krah na blagajnama. Kasnije, Smit je izjavio da on nikada ne bi mogao da tako dobro odigra Nea kao što je to uradio Kijanu Rivs.

Tom Kruz je odbio ulogu u mjuziklu "Futluz", koja je proslavila Kevina Bejkona, a, verovali ili ne, Brus Vilis je bio tek šesti izbor za ulogu Džona Meklejna u "Umri muški". Pre njega su tu ulogu odbili Arnold Švarceneger, Bert Rejnolds, Ričard Gir, Silvester Stalone Harison Ford!

Madona je već bila izabrana za glavnu žensku ulogu u ostvarenju "Kazino" Martina Skorsezea, ali je Šeron Stoun u poslednjem trenutku uspela da ubedi reditelja da je baš ona idealan izbor.

Toma Seleka, koji je tada bio jedan od najpopularnijih glumaca u Americi, producenti su bukvalno molili da prihvati rolu Indijane Džonsa, ali ih je on glatko odbio zbog ranije ugovorenih snimanja!

A i "Gladijator" bi verovatno bio sasvim drugačiji da je Mel Gibson prihvatio poziv reditelja Ridlija Skota, ali je on rekao istorijsko "ne", a ulogu i Oskara dobio je Rasel Krou. Šta tek reći za Džeka Nikolsona, koji je trebalo da glumi Majkla Korleonea u "Kumu", ali je ovu priliku propustio jer, kako kaže, tada je smatrao da uloge Italijana treba da igraju Italijani, a tu se savršeno uklopio Al Paćino.

Robert Redford je bio pred potpisivanjem ugovora za "Diplomca", ali je ulogu odbio jer je mislio da treba da je tumači neko mlađi, pa je uskočio Dastin Hofman.

Pomalo bizarno zvuči da je Džon Travolta trebalo da igra glavnu ulogu u "Forestu Gampu", ali posle njegovog odustajanja, Tom Henks je prihvatio rolu i usput zaradio svog prvog Oskara.

Ako niste znali, Keri Grant je bio "viđen" u ulozi Džejmsa Bonda, ali ju je odbio "jer nije želeo da bude vezan za serijal istih filmova". Ostatak priče je poznat, Šon Koneri je postao velika zvezda.

Moli Ringvold je trebalo da bude "Zgodna žena", ali je propustila svoju priliku koju je obilato iskoristila Džulija Roberts. Inače, i Džodi Foster je bila prvi izbor za ulogu Ali Mekbil u istoimenoj seriji, ali rola je pripala njenoj rezervi Kalisti Flokhart.

Na kraju, jedna urbana legenda - Pamela Anderson je trebalo da igra agenta Skali u "Dosijeu X"! Hvala bogu, ulogu je dobila Džilijen Anderson.

(A. N. / Foto: Wetpaint.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wayne Argo

    6. januar 2013 | 15:42

    koji je ku.ac tim ljudima? Pamelu Anderson je trebala glumit u X filesima tu su stvarno pretjerali

  • Bla bla

    6. januar 2013 | 15:38

    Tom Hanks je prvog oskara dobio za ulogu u filmu Philadelphia

  • Vujic

    6. januar 2013 | 19:07

    Ovo za Vil Smita se slazem, em sto ga ne gotivim, em sto ne bi gledao MATRIX da je on glumio, a l' jos i bolje kad on to sam priznaje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA