MUSTAFA NADAREVIĆ: Živimo u svetu nekažnjenog nasilja!

- Trebaće mnogo vremena da se nasilje i zločin otkriju i da očistimo fleke i mrlje sa sebe i da živimo normalno - rekao je popularni glumac

  • 2

Poznati glumac Mustafa Nadarević, koji u filmu o nacističkom logoru na Starom sajmištu "Kad svane dan" igra glavnog junaka, izjavio je da i danas živimo u svetu nekažnjenog nasilja i da će biti potrebno mnogo vremena da građani sa prostora bivše SFRJ očiste fleke sa sebe.

U filmu koji treba da probudi uspavanu savest i stavi do znanja da je Staro sajmište decenijama zapušteno i zaboravljeno, kao i da ukaže da su Romi i danas građani "drugog reda", Nadarević igra Mišu Brankova koji saznaje da je Jevrejin, usvojeno siroče Vjasovih stradalih u tom logoru.

Na pitanje da li poruka filma može stići do onih koji odlučuju, on je agenciji Beta rekao da do njih ne može stići poruka ni tog filma niti neke pozorišne predstave, jer se njih ne tiče kultura.

- Vidite koliko se za kulturu ostavlja prostora u novinama, javnim glasilima, a kultura je fundament svakog naroda - kazao je poznati glumac.

Prema njegovim rečima, "mi i danas živimo u svetu nekažnjenog nasilja".

- Trebaće mnogo vremena da se nasilje i zločin otkriju i da očistimo fleke i mrlje sa sebe i da živimo normalno - rekao je Nadarević.

On je kazao da nema smisla da zbog "nečijeg ludila" odgovaraju celi narodi i da misli da će doći vreme kad će se znati ko je kriv za to.

- Ne znam koliko nam treba vremena, ali treba toliko vremena da se ovi koji se prikrivaju na samom vrhu osveste i da kažu istinu, i da počnu istrage i tad će biti sve u redu - istakao je glumac.

Komentarišući popularnost bosanskohercegovačke serije "Lud zbunjen normalan", čije je prikazivanje završeno posle pet sezona, Nadarević je rekao da postoje neke ideje da se radi film, ali misli da članovi ekipe treba da se odmore.

Mustafa Nadarević u seriji, koja se prikazuje i na prvom programu Radio-televizije Srbije, tumači glavnu ulogu Izeta Fazlinovića.

(Telegraf.rs / Beta / foto: Film "Kad svane dan" )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA