PREDOMISLILI SE: Grci ipak na "Evrosongu"!

U Malmeu će se takmičiti 39 zemalja, od učešća su odustale Turska, Bosna i Hercegovina, Poljska i Slovačka, a Jermenija će se nakon jednogodišnje pauze ponovo takmičiti

  • 0

Iako su najavljivali da bi zbog teške ekonomske situacije bilo nemoralno da učestvuju na "Evroviziji", Grci su se ipak predomislili u poslednjem trenutku, i biće među 39 zemalja koje će se takmičiti u Švedskoj!

Kao što je i ranije saopšteno, na "Evrosongu", koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu, definitivno neće učestvovati Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina i Turska, a nakon jednogodišnje pauze ponovo učestvuje Jermenija.

Prema rečima supervizora "Evrovizije" Jona Ola Sanda, bez obzira na ekonomsku krizu, veliki broj zemalja odlučio je da se takmiči na "Evrosongu".

Da podsetimo, za razliku od drugih zemalja, Turci su odustali od učešća jer su nezadovoljni sistemom glasanja, a Ola Sand kaže da je začuđen tom odlukom budući da predstavnici Turske nikada nisu uložili zvaničan prigovor na tu temu, i dodaje da će Evropska radiodifuzna unija (EBU) pokušati da kroz razgovore sa Turcima pronađe zadovoljavajuće rešenje ovog problema.

(A. N. / Izvor i foto: Eurovision.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA