Završen Sandens festival, filmovi "Zveri južne divljine" i "Surogat" odneli pobedu

Film "Surogat" dobio je i nagradu publike, a osnivač Robret Redford je rekao da je festival nešto mračan, jer oslikava teška vremena

  • 0

Drame "Zveri južne divljine" i "Surogat" pobednici su Sandens filmskog festivala, koji se održava u Juti.

Poetska i mistična priča o vezi oca i ćerke "Zveri južne divljine" (Beasts of the Southern Wild), smeštena u u siromašnoj Luizijani, u kojoj glume naturščici, osvojila je nagradu žirija za najbolju američku dramu i za najbolju kinematografiju.

Film "Surogat" (The Surrogate) osvojio je na sinoć završenom festivalu nagradu publike za najbolju američku dramu. Reč je o duhovitoj priči o čoveku koji želi da izgubi nevinost a istovremeno je vezan za krevet. Film, u kome glume Helen Hant, Džon Hoks i Vilijam H. Mejsi, dobio je i nagradu za glumački ansambl.

Dokumentarac "U potrazi za sponzorom" (Searching for Sugar Man) dobio je specijalnu nagradu žirija, kao i komedija o alkoholizmu "Smashed", dok je zatvorska priča "Middle of Nowhere" dobila nagradu za režiju.

Pobednici Sandensa često budu neki od najpopularnijih nezavisnih filmova kao što je to bio slučaj sa "Malom mis sanšajn" i "Neprijatnom istinom", prenosi Rojters.

Ove godine festival je, prema rečima osnivača Roberta Redforda, bio nešto mračniji i oslikavao je "tamna i teška vremena" sa kojima su Amerikanci suočeni.

Među prikazanim filmovima našla su se ostvarenja o silovanju u američkoj vojsci "The Invisible War" (Nevidljivi rat), ratu protiv droge "The House I Live In".

Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA